Amazon Today’s Quiz Answers- Amazon 22nd April Quiz Answers

14

Amazon Quiz Answers today

Contents

(All Answers) Amazon Quiz Answers of 22nd April – Win Rs.5000


Amazon Quiz answers today ,  Amazon Daily Quiz Time Answers , Amazon Today’s Quiz Answers–  Hey Guys, Looking or Finding For Amazon Quiz Answers Today? Yes! You’re at the perfect place. See All Answers to Today’s Amazon Quiz Answers Below.(All Answers)Amazon Quiz Answers today - 5 February 2018

We all know that Amazon India Daily Arranging Quiz Time contest in Amazon App. Amazon Offering Gifts Like Smartphones , Free Amazon Pay Balance , Gadgets For Free For The Winners Of This Amazon Daily Quiz Time.

We Are always posting How to play amazon Quiz, How To get a chance to win a prize from Daily Amazon Quiz by Posting Amazon quiz answers.


Amazon Today’s Quiz & Price :

Amazon Today’s Quiz – Amazon 22nd April Quiz

Prize – Free 22nd April

Date Of Winners Announcement – 30th April

Number Of Prices – 1


Proof of Amazon Quiz Price:

Proof of Amazon Quiz:

CoolzDeals & Daily Amazon Quiz Answers :

Coolzdeals always post quiz and contest answers first on net. Check Sharp 8 AM in Morning & You Will Find Out All Correct Answers Of Amazon Daily Quiz Time.

We Will Update this article regularly so the Coolzdeals user will get all live Amazon quiz answers in the single post.


How To Play Amazon Quiz Time Daily :

1. First of all Open Amazon app

2. Sign in or Sign up to Your Account

3. Scroll Down Below On Home screen & You Will See “Amazon Daily Quiz Time 8-12” Banner Like This :

4. Click On banner You will redirect quiz page.

5. Now need to click on “Start” button to start the quiz.

6. Find quiz answers in this post Below.


Amazon 22nd April Quiz Answers 

Join Our Telegram Channel To Get All Free PayTM cash Tricks , Loots , Amazon Deals InstantlyJoin Now

1. Which Indian state is the first in the country to have 4 international airports?

Answer – Kerala

2. Ophidiophobia is the fear of __.

Answer – Snakes

3. Who is the coach of the Indian women’s cricket team?

Answer – Wookeri Raman

4. A group of crows is called a ‘murder’. What is a group of owls called?

Answer – A Parliament

5. In the final season of Game of Thrones, Daenerys Targaryen is battling for the Iron Throne. What was her father’s name, who once ruled from the same throne?

Answer – Aerys II Targaryen

Amazon Samsung Galaxy A50 Quiz Answers – 21st April

Q1: Which planet in the solar system has the most moons?

Ans- Jupiter

Q2: In _, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Ans- 1983

Q3: Salman Khan’s character’s name in which of these movies was NOT ‘Prem’?

Ans- Dabangg [2010]

Q4: ‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?

Ans- The Office

Q5: Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?

Ans- On Your Feet

Amazon Sony Bravia LED TV Quiz Answers – 20th April

1. A 10-year old boy, has become the youngest to win a gold medal at the Khelo India Youth Games held in January. What is his name?

Ans – Abhinav Shaw

2.Spiders have 6 legs.

Ans – False

3. World Homeopathy Day 2019 was observed recently. When was it?

Ans – 10 april

4. The Indian Railways have developed an AI-powered robot which helps check for faults in trains by clicking and sharing pictures of under-gears. What is it called?

Ans – Ustaad

5. India’s fastest engineless self-propelled train was launched in February, for the Delhi-Varanasi route. It was referred to as Train 18, before being renamed. What is it called now?

Ans – Vande Bharat Express

Amazon Marshall Woburn Speakers Quiz Answers – 19th April

Q1.: Which famous animated character made its debut in the short film Steamboat Willie, which released in 1928?

Ans- Mickey Mouse

Q2.: Which countries played in the first men’s Twenty20 Cricket international ever?

Ans- Australia and New Zealand

Q3.: Flags from which of these countries features a depiction of the Sun at its center?

Ans- Argentina

Q4.: The first person in history to win two Nobel prizes was ____________

Ans- Marie Curie

Q5.: If you were enjoying a match at the largest cricket stadium in India, which city would you be in?

Ans- Kolkata

Amazon Samsung Galaxy M30 Quiz Answers – 18th April

Q1: Which famous Indian cricketer is Ranveer Singh depicting in his upcoming movie ’83?

Ans- Kapil Dev

Q2: Which was the first song to be played in outer space?

Ans- Jingle Bells

Q3: Tug-of-war was played as an Olympic sport.

Ans- True

Q4: Who is the first Indian cricketer to have crossed 8,000 runs in T20 matches?

Ans- Suresh Raina

Q5: In the film Avengers Infinity War, which is the last infinity stone that Thanos gets to complete his gauntlet before destroying half of all living beings in the universe

Ans- Mind Stone

Amazon American Tourister Suitcase Quiz Answers – 17th April

Q1: Where are the Tea Board of India headquarters located?

Ans- Kolkata

Q2: The African elephant is the largest carnivore on land.

Ans- False

Q3: Indian athlete Irfan KT, from Kerala, has qualified for the 2020 Tokyo Olympics. Which sport will he participate in?

Ans- Race Walking

Q4: Season 2 of the Amazon Prime Video exclusive series, ‘Laakhon mein ek’ recently released. Created by Biswa Kalyan Rath, who stars as the lead in this season?

Ans- Sweta Tripathi

Q5: Which Indian woman was recently titled as the ‘Chief Scientist’ at the World Health Organization?

Ans- Soumya Swaminathan

Amazon Camping Tent Quiz Answers 

Q1: The Special Olympics World Summer Games 2019 took place from March 14-21. Which country was it hosted in?

Ans- UAE

Q2: David Dhawan is set to release a remake of his 90s film Coolie No.1, starring son Varun Dhawan. Who is the lead actress cast opposite Varun?

Ans- Sara Ali Khan

Q3: The smallest bone in the human body is found in the fingers.

Ans- False

Q4: India recently launched the South-Asian Centre of the International Rice Research Institute (IRRI). Where can you find the IRRI headquarters?

Ans- Philippines

Q5: Which city has been titled as the ‘cleanest city in India’ as part of the Swachh Survekshan 2019 survey?

Ans- Indore

Amazon 15th April Quiz Answers – Win Rs.25000

Q1: The Game of Thrones TV show is based on the fantasy novel series ‘A Song of Fire and Ice’. Who is the author to this book series?

Ans- George R. R. Martin

Q2: In the series ‘Game of Thrones’, the White Walkers are vulnerable to which of these materials?

Ans- Dragonglass

Q3: In the Game of Thrones series, what’s the name of the band of assassins that Arya Stark joins in Braavos?

Ans- Faceless Men

Q4: What character does Priyanka Chopra’s sister-in-law play in the Game of Thrones series?

Ans- Sansa Stark

Q5: Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?

Ans- Croatia

Amazon iPhone XR Quiz Answers – 14th April

Q1.: Which scientist developed the algorithm which helped capture the first-ever image of a black hole?

Ans- Katie Bouman

Q2.: The Phayeng village is recently tagged as India’s first carbon-positive settlement. Which state is it located in?

Ans-Manipur

Q3.: Vader, Papi, Tatay, and Tevas are different terms for a ___.

Ans- Father

Q4.: The amount of electronic waste is growing rapidly. The world’s largest e-waste recycling center was recently opened in which of these cities?

Ans- Dubai

Q5.: 14th April is celebrated as ‘Ambedkar Jayanti’, the birth anniversary of BR Ambedkar, known as the architect of the Indian constitution. He was also independent India’s first ____. Fill in the blanks

Ans- Law minister

Amazon Blaupunkt party speakers Quiz Answers – 11th April

Q1: A group of crows is called a ___. Fill in the blanks.

Ans- Murder

Q2: Which of these is the southernmost point of Africa and the beginning of the dividing line between the Atlantic and Indian Oceans?

Ans- Cape Agulhas

Q3: Who was the second man to walk on the moon?

Ans- Edward Buzz Aldrin

Q4.: Which film director and screenwriter is most known for the Elements Trilogy – Fire (1996), Earth (1998), and Water (2005)?

Ans- Deepa Mehta

Q5: The Department of Posts in India has launched a ‘Cool EMS’ service, using which customers in India can import food items from ____ for personal use. Fill in the blanks.

Ans- Japan

Amazon 12th April Quiz Answers 

Q1: Which iconic figure of Greek mythology causes people to turn to stone?

Ans- Medusa

Q2: Which famous Indian cricketer has been appointed as the latest chairman of the ICC cricket committee?

Ans- Anil Kumble

Q3: Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Ans- True

Q4: How old is the oldest known living person in this year?

Ans- 116

Q5: Archana Kamath is associated with which sport?

Ans- Table Tennis

Amazon Blaupunkt party speakers Quiz Answers – 11th April

Q1: Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Ans- Beethoven

Q2: Where is Fort William located?

Ans- Kolkata

Q3: Rabindranath Tagore won the Nobel prize for Literature. Which of the following are NOT written by him?

Ans- Meghadutta

Q4: The term ‘Mankading’ has been in the news recently. Which field is it associated with?

Ans- Sports

Q5: Which Indian sportswoman recently had a Barbie doll designed to look like her, as part of Barbie’s ‘role model’ program?

Ans- Dipa Karmakar

Amazon Redmi 6 Pro Quiz Answers – 10th April

1. If you open your mouth wide, you will see a fleshy piece of tissue hanging like a pendulum. It is above your tongue at the back. What is this elongated, hanging structure called?

Answer – Uvula

2. The first fully solar-powered airport in the world is in India. Where will you find it?

Answer – Kochi

3. Dr. Abdul Kalam visited a country on 26th May, 2005, and they declared it as their National Science Day. Which country was it?

Answer – Switzerland

4. The Pentium chip was produced by USA’s Intel Corporation n 1993. But an Indian engineer is popularly known as being the ‘Father of the Pentium Chip’, for his contributions towards its development. Who is it?

Answer – Vinod Dham

5. Alia Bhatt won the 2019 Filmfare award for her work in Raazi. The actor who played her husband, also won a Filmfare award for ‘Best Supporting Actor’ for Sanju. Who is the actor?

Answer – Vicky Kaushal

Amazon Apple Watch Quiz Answers 

Q1. The freezing point of water is 0 degrees Celsius. What is it’s freezing point in
Fahrenheit?

Ans- 32 degrees Fahrenheit

Q2. The chef’s hat is a significant part of the attire worn by many cooks. What is this type of long hat called?

Ans- Toques blanches

Q3. The Zero Mile Stone is a pillar built by British during the Great Trigonometrical Survey of India in 1907, considered to be the center of India. Which city is it located in?

Ans- Nagpur

Q4. Rakesh Sharma was the first Indian to go to space. When asked by the then PM Indira Gandhi what India looked like from spaces, his response was _. Fill in the blanks.

Ans- Saare Jahan Se Achcha

Q5. 2019 will see the 7th season of the Pro Kabaddi League in July where teams will battle for the title of winner once again. Which team is the current champion who won the tournament in 2018?

Ans- Bengaluru bulls


Q1.The white-ish, crescent moon shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?

Answer – Lunula

Q2.There is only one part of the body with living cells that does NOT receive blood supply through blood vessels. Where do these cells exist?

Answer – Cornea

Q3.Which of the following is NOT a folk dance that originated in Maharashtra?

Answer – Garba

Q4.Tiger stripes are unique like human fingerprints and no two tigers share the same stripe pattern.

Answer – True

Q5.Where can you find India’s only floating post-office, which is situated on a lake?

Answer – Srinagar

Amazon 8th April Quiz Answers 

Q1: Water can exist in the solid, liquid, and gaseous state at the same time.

Ans- True

Q2: Chetan Bhagat has announced that he is releasing a new non-fiction book in May. What is the title of the book?

Ans- India Positive

Q3: The Statue of Liberty is known world-over as a symbol of the USA. But it was gifted to America by another country. Who gifted it?

Ans- France

Q4: Water was first discovered on the moon by NASA’s Moon Minerology Mapper. The mapper was sent into space on a spacecraft sent by which country?

Ans- India

Q5: Couples celebrate a silver anniversary for 25 years of togetherness. If they celebrate a crystal anniversary, how long have they been together?

Ans- 15 Years

Amazon iPhone Xs Quiz Answers – 7th April

1. Each year, 7th April is celebrated as the ‘World Health Day’, and marks the anniversary of the World Health Organization (WHO). When was the first World Health Day celebrated?

Answer. 1950

2. WHO declared India free of which of these epidemics in 2014?

Answer. Polio

3. Which of these is a first-aid procedure that is used to dislodge food or another object from a person’s airway when they are choking?

Answer. Heimlich manoeuvre

4. Who is credited with developing the first successful Polio vaccine?

Answer. Jonas salk

5. The 2018 Nobel Prize in medicine was awarded jointly to James P Allison and Tasuku Honjo for their work in which domain?

Answer. Cancer therapy

Amazon Sony Home Theatre Quiz Answers – 6th April

1. In the animal kingdom, if whales are classified as mammals, what are spiders?

Answer – Arachnids

2. The largest school in the world, known as the ‘City Montessori School’ has more than 55,000 pupils and over 1050 classrooms. Where is it located?

Answer – Lucknow

3. This famous Indian-Canadian YouTube influencer recently announced an independent late night TV show on NBC. Who is she?

Answer – Lilly Singh

4. A phobia is an irrational fear that a person may experience. Triskaidekaphobia is the fear of what?

Answer – Number 13

5. Kanchenjunga marks the highest point in India. The lowest point in India lies at 2.2 meters below sea level. Where is it?

Answer – Kuttanad

Amazon Tommy Hilfiger watch Quiz Answers – 5th April

Q1: The lead actress who played Tara Khanna in the Amazon Prime Original series ‘Made In Heaven’, also won the Miss India title in 2013. Name this actress.

Ans- Sobhita Dhulipala

Q2: The teaser the new star-studded film, Kalank released recently. Karan Johar is the producer of the film. Who is the director?

Ans- Abhishek Verman

Q3: Philately is a field of study that focuses on stamps.

Ans- True

Q4: The planets in our Solar system rotate in a counter-clockwise direction. Except two: Uranus spins on its side and _ spins in a clockwise direction. Fill in the blank.

Ans- Venus

Q5: Micheal Jackson performed for the first and only time in India in 1996. After the show, before he left the country, he scribbled a love letter to India in his hotel room where he called India his ‘special love’. Where did he write it?

Ans- On a pillow

Amazon Rayban Sunglasses Quiz Answers – 4th April

1. Which Indian state is also known as the ‘Land of the rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

Answer – Arunachal Pradesh

2. Bramley, Granny Smith, and Russet are all types of which fruit?

Answer – Apple

3. Which theory made famous by Albert Einstein explains why all ‘observers’ have their own separate measure of time because of the finite speed of light?

Answer – Theory of relativity

4. Hibernia was the classical Latin name for which region?

Answer – Ireland

5. Who recently won the men’s singles title at the 2019 Miami Open Tennis tournament?

Answer – Roger Federer

Amazon Fitbit Ionic Smartwatch Quiz Answers – 2nd April

Q1: Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Ans- Helium

Q2: The Portsmouth college in UK offers a course to its students which of these languages?

Ans- Hinglish

Q3: The first Indian ‘talkie’ film – a film with dialogues – released in 1931 was _____

Ans- Alam Ara

Q4: Polar bears hunt and feed primarily on penguins.

Ans- False

Q5a: Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Ans- Dracula

Amazon Fitbit Ionic Smartwatch Quiz Answers – 2nd April

1. Molten rock that erupts out of a volcano is called Lava. What is it called when it lies under the Earth’s crust?

Answer – Magma

2. Conventional, orographic and frontal are all types of ____. Fill in the blanks.

Answer – Rainfall

3. India’s top-ranked badminton player and Olympic silver-medalist PV Sindhu became the first woman to co-pilot this aircraft at the Aero India 2019 air show. Which aircraft was it?

Answer – Tejas

4. The Indian word ‘chuddies’ (underpants) was recently added to the Oxford English dictionary.

Answer – True

5. Mukesh and Nita Ambani’s son Akash Ambani recently tied the knot. Who did he get married to?

Answer – Shlok Mehta

Amazon Seagate 5TB Hard Drive Quiz Answers – 1st Apri

1. If you have hyperosmia, It would mean you have a greater than average sense of ____. Fill in the blank

Answer – Smell

2. The Indian Premier League is in it’s 12th season. The first IPL was played in 2009. True or False?

Answer – False

3. The first national flag of India is said to have been hoisted on August 7, 1906, and it was red, yellow and green. It has changed significantly since then. Who has designed the current, modern tricolour flag of India?

Answer – Pingali Venkayya

4. Who is the first player to reach a score of 5000 runs in the IPL?

Answer – Suresh Raina

5. India plans to launch its first manned space flight, by 2022. What is the spacecraft that is being built for this program called?

Answer – Gaganyaan

Amazon Montra Helicon Bicycle Quiz Answers – 31st March

1) Who was the last Mughal Emperor in India?

Answer – Bahadur Shah II

2) Marvel is set to release a special theme song for Avengers Endgame exclusively for India, slated to be released in Hindi, Tamil and Telegu. Who will be composing this song?

Answer – A R Rehman

3) Which of the following authors was NOT born in India?

Answer – V S Naipaul

4) Deepika Padukone recently released the first look of her film Chhapaak, in which she plays an acid attack victim. Which actor will star opposite her in the film?

Answer – Vikrant Massey

5) Which is the brightest star seen in the night sky?

Answer – Sirius

Amazon Casio G-Shock Watch Quiz Answers – 30th March

1) In zoology, herpetology is the study of reptiles and amphibians. What does ornithology focus on?

Answer – Birds

2) An atom is made of 3 subatomic particles – a proton, a neutron, and an electron. A proton carries positive charger and a neutron carries negative charge. True or False?

Answer – False

3) The Pacific Ocean is the largest on the planet. Which ocean is the smallest?

Answer – Arctic Ocean

4) The book ‘Big Egos, Small Men’ is written by a former law minister of India. Who is the it?

Answer – Ram Jethmalani

5) It is said that the carvings at the Edakkal Caves were made by man during the Stone Age. Where are these caves located?

Answer – Kerala

Amazon 29th March Quiz Answers – Win Rs.5000

Q1: Where can you find the smallest bone in the human body?

Answer – Ear

Q2: When referring to genres of music, what does ‘R and B’ stand for?

Answer – Rhythm and blue

Q3: In which year was Microsoft established?

Answer – 1975

Q4: A caterpillar does not stay a caterpillar for its entire life. What does it change into?

Answer – Butterfly or Moth

Q5: What is the currency of Sweden?

Answer – Krona

Amazon Casio G-Shock Watch Quiz Answers – 28th Marc

Q1.What does AR in AR Rahman’s name stand for?

Answer – Allah Rakha

Q2.The East India Company came to India in 1600s, but established control only in _____ after the Battle of Plassey when it took over the province of Bengal.

Answer – 1757

Q3.Shanghai is currently the most populated city in the world. But which was the first city to reach a population of 1 million?

Answer – Rome

Q4.A litre of hot water weighs more than a litre of cold water.

Answer – False

Q5.A regular email has the recipients section, as well as CC and BCC. What does BCC stand for?

Answer – Blind carbon copy

Amazon OnePlus 6T Quiz Answers – 27th March

Q1. Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Answer:- Mars

Q2. Which of these countries does NOT have a standing army?

Answer:- Iceland

Q3. The Ao language is spoken in which of the following States?

Answer:- Nagaland

Q4. Which place in India holds the Guinness World Record for being the wettest place on Earth?

Answer:- Mawsynram, Meghalaya

Q5. Monarch Edward IV of England ruled which sport illegal in 1477?

Answer:- Cricket

Amazon Philips Trimmer Quiz Answers – 26th March

Q1.The white-ish, crescent moon shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?

Answer – Lunula

Q2.There is only one part of the body with living cells that does NOT receive blood supply through blood vessels. Where do these cells exist?

Answer – Cornea

Q3.Which of the following is NOT a folk dance that originated in Maharashtra?

Answer – Garba

Q4.Tiger stripes are unique like human fingerprints and no two tigers share the same stripe pattern.

Answer – True

Q5.Where can you find India’s only floating post-office, which is situated on a lake?

Answer – Srinagar

Amazon 25th March Quiz Answers – Win Rs.10000

1. In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?

Ans. Sheep

2. Hummingbirds can fly backwards.

Ans. True

3. What is the name of the character played by Akshay Kumar in the movie ‘Kesari’?

Ans.Havildar Ishar Singh

4. India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.

Ans. False

5. Salman Khan and Sanjay Leela Bhansali are reuniting for a film after 19 years. Alia Bhatt announced that she will be joining the cast. What is the film set to be called?

Ans.Inshallah

Amazon Samsung Galaxy S10e Quiz Answers – 24th March

Q1. The highest cricket ground in the world, in terms of altitude, is located in which country?

Ans: India

Q2. Ganymede is the largest moon in our solar system. Which planet does it orbit around?

Ans: Jupiter

Q3. A rare flower blooms in Kerala and the Western Ghats once every 12 years. The last time it bloomed was in 2018. What is the flower called?

Ans: Neelakurinji

Q4. Deer shed and re-grow their antlers every year.

Ans: True

Q5. When discussing terms related to water, Nimbus, cumulus and stratus refer to types of _____.

Ans: Clouds

Amazon Sony Alpha DSLR Camera Quiz Answers – 23rd March

Q1. The 4 Minarets Of The Taj Mahal Are Tilted Outwards, So That They Won’t Fall On The Mahal In Case Of An Earthquake.

Answer: True

Q2. All Indian Currency Notes Have The Denomination Written In A Number Of Languages. Besides The Writing In Hindi And English On The Front. How Many Other Regional Languages Appear On The Back Panel?

Answer: 15

Q3. What Would You Call A Type Of Scientist Who Studies Dinosaurs And Fossils?

Answer: Paleontologist

Q4. After The Berlin Olympics In 1936, Hitler Offered An Indian Hockey Player A Position As Field Marshall In The German Army. Which Player Was It?

Answer: Dhyan Chand

Q5. When Is The First ICC Men’s Cricket World Cup 2019 Match Scheduled?

Answer: 30th May

Amazon 22nd Quiz Answers

Q1. The 2019 IPL is just around the corner, and Yuvraj Singh has joined a new team. Which team will he play for?

Ans: Mumbai Indians

Q2. Who Was The First Indian To Fly Into Outerspace?

Ans: Rakesh Sharma

Q3. Orcas, Or Killer Whales Are A Sub-Species Of Dolphins.

Ans:  True

Q4. Priyanka Chopra Played A Supporting Role In A Recent Netflix Original Rom-Com With Rebel Wilson And Liam Hemsworth. What’s The Name Of The Film?

Ans: Isn’t It Romantic

Q5. Two South Korean Companies Recently Announced A 300 Million Dollar Investment In India Based, Ola Cabs. The First Company Is Hyundai, Name The Second.

Ans: Kia Motors Corporation

Amazon Montra Helicon Bicycle Quiz Answers – 21st March

Q1. What was the name of the 5-member, all-girl pop band, that was formed in 2002 as part of a nation wide talent search, hosted by Channel V?

Answer: Viva 

Q2. What word is used to refer to a group of hippopotamuses?

Answer: A Bloat

Q3. Sanjay Leela Bhansali, and Bimal Roy have both directed 2 separate ‘Devdas’ films. But who is the original author of the Bengali romance novel?

Answer:  Saratchandra Chattopadhyay

Q4. ‘Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of speech given by which character in the play Julius Caesar, written by William Shakespeare?

Answer: Mark Antony

Q5. The ‘Bramhastra’ trilogy is an upcoming 2019 Indian fantasy film starring Alia Bhatt, Ranbir Kapoor and Amitabh Bachchan. Who is directing this movie?

Answer: Ayan Mukerji

Amazon Honor View20 Quiz Answers – 20th March

Q1. Rajasthan is the prominent desert region of India. Which desert makes up most of this state?

Answer: Thar 

Q2. Who was the first person to win an individual medal at the Olympics, representing independent India?

Answer: K.D. Jadhav

Q3. Which of these desserts has its roots in Hyderabad’s Nizami legacy, and is traditionally prepared from dried apricots?

Answer: Qubani ka Meetha

Q4. There is an ancient Indian weapon known as ‘Katar’. What type of weapon is it?

Answer: A Dagger

Q5. Which famous Indian poet did Shankar Mahadevan collaborate with, for his track, ‘Breathless’?

Answer: Javed Akhtar

Amazon Honor Band 4 Quiz Answers – 19th March

Q1. What is the metal or plastic casing around the end of a shoelace called?

Answer: Aglet

Q2. The actor who played Gandhi in Lage Raho Munnabhai won a National Award for Best Supporting Actor for the role. Name the actor.

Answer: Dilip Prabhavalkar

Q3. Earth’s atmosphere is made up of several gasses, but which element makes up the majority of the air?

Answer: Nitrogen

Q4. An A2 size paper is smaller than an A4 size paper.

Answer: False

Q5. The 2019 Oscars just went by. But, which movie won the Oscar for best film in 2018?

Answer: The Shape of Water

Amazon 18th March Quiz Answers

Q1. Which of this natural phenomenon is also known as the ‘Northern Lights’?

Answer: aurora borealis

Q2. In _, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Answer: 1983

Q3. Who was the fictional detective created by Arthur Conan Doyle?

Answer: Sherlock Holmes

Q4. The Tropic of Cancer does NOT pass through which of these Indian states?

Answer: Bihar

Q5. Which state was divided into Maharashtra and Gujarat in 1960?

Answer: Bombay

Amazon Vivo V15 Pro Quiz Answers – 17th March

Q1. _____ is the largest moon in our solar system, with a diameter larger than either Mercury or Pluto

Ans: Ganymede

Q2. Which beauty pageant did Manushi Chillar win in 2017?

Ans: Miss World

Q3. Ruqaiya Sultan Begum was the wife of which Mughal Ruler?

Ans: Akbar

Q4. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alexander’s general Seleucus Nicator?

Ans: Chandragupta Maurya

Q5. Who was the first Indian to win an Academy Award at the Oscars?

Ans: Bhanu Athaiya

Amazon Samsung Galaxy Smartwatch Quiz Answers – 16th March

1.‘Light-year’ is a unit of _____. Fill in the blanks.

Answer – distance

2. Eritrea, which became the 182nd member of the UN, is located in which continent?

Answer – Africa

3.The Garampani wildlife sanctuary is located in which Indian state?

Answer – Assam

4. What is the national sport of Japan?

Answer – Sumo wrestling

5. In which country were the first Olympic games held?

Answer – Greece

Amazon 11th March Quiz Answers

1. The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Answer – Paleontology

2. Which is the least populated country in the world?

Answer – Vatican City

3. What is the Roman numeral for 50?

Answer – L

4. Which is the highest attainable rank in the Indian Army?

Answer – Feild Marshal

5. The surrender of Japan in 1945 brought an end to WWII. On which ship were the surrender documents signed?

Answer – USS Missouri

Amazon Sennheiser Headphones Quiz Answers – 14th March

1. Tour De France is an annual multi-stage event associated with which of these sports?

Answer – Cycling

2. Which of the following national parks is located in Rajasthan?

Answer – Keoladeo national park

3. Where in the human body is the occiput?

Answer – Head

4. What is the chemical symbol of lead?

Answer – Pb

5. Made in 1888, the ‘Roundhay Garden Scene’ is known to be the world’s earliest surviving motion-picture film. How long is it?

Answer – 2.11 Seconds

Amazon Samsung Galaxy M20 Quiz Answers: 13th March

Q1: According To Roman Mythology, ‘Cloacina’ Was The Goddess Of ______.

Answer: Sewers

Q2: If You Were Visiting The ‘Tabo Monastery’, Where Would You Be?

Answer: Himachal Pradesh

Q3: One Liter Of Hot Air Will Be Heavier Than One Liter Of Cold Air.

Answer: False

Q4: ‘Chholiya’ Often Referred To As ‘Sword Dance’, Is The Traditional Folk Dance Form Associated With Which State?

Answer: Uttarakhand

Q5: At ____ Years Old, Kane Tanaka, A Japanese Woman Has Officially Been Confirmed As The Oldest Person Living By Guinness World Records. Fill In The Blanks.

Answer: 116

Amazon Tommy Hilfiger watch Quiz Answers

1. The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five converging rivers. Name this Indian state

Answer is – Punjab

2. Grown in regions of South India, Arabica and Robusta are varieties of ___. Fill in the blank.

Answer is – Coffee

3. Created by Edgar Rice Borroughs, John Clayton is raised by apes in the jungles of Africa. What do we know him popularly as?

Answer is – Tarzan

4. The famous ad jingle for this Indian watches brand was composed by AR Rahman as an adaption of Mozart’s 25th symphony. Which Indian brand is this?

Answer is – Titan

5. Which of them was the first Indian to win the Miss World title?

Answer is – Reita Faria

Amazon 11th March Quiz Answers

Q1. When referring to dates and years, BC stands for ‘Before Christ’. What does AD stand for?

Answer: Anno Domini

Q2. In which country is the International Court of Justice located?

Answer: Netherlands

Q3. If you’re playing chess, which piece can only make an L-shaped move?

Answer: The Knight

Q4. Which of the following smartphone brands does NOT belong to the same parent company?

Answer: Xiaomi

Q5. Which country is Prague in?

Answer: Czech Republic

Amazon Samsung Galaxy S10 Plus Quiz Answers – 10th March

Q1. Which Object Grants The Superhero, Green Lantern, His Extraordinary Powers?

Answer: A Ring

Q2. Which Of These Actors Will Be Playing The Character Of The Genie In The 2019 Live Action Remake Of Aladdin?

Answer: Will Smith

Q3. Hemophobia Is The Fear Of _____. Fill In The Blank.

Answer: Blood

Q4. What Is The Dot That Appears Over The Lowercase Letters, ‘I’ And ‘J’, Called?

Answer: Tittle

Q5. The Novel, White Tiger, Won The Man Booker Prize In 2008, And Was The Debut Novel Of An Indian-Born Author. Who Wrote It?

Answer: Arvind Adiga

Amazon Rayban Sunglasses Quiz Answers – 9th March

Q1: Which Is The Largest Living Fish In The Ocean?

Answer: Whale Shark

Q2: A Butterfly’s Taste Sensors Are In Its Feet.

Answer: True

Q3: Which Company Has Made The Humanoid Robot Known As ASIMO?

Answer: Honda

Q4: What Is The Meaning Of The Name Himalaya, In Sanskrit?

Answer: Abode Of Snow

Q5: A European Spectacle Maker Invented The Telescope. What Was His Name?

Answer: Hans Lippershey

Amazon Special Edition Quiz Answers – 8th March

Q1. British women over the age of 30 who met minimum property qualifications could do what from February 1918?

Ans. Vote

Q2. She was the first Indian woman to become a teacher, and opened up the first girl’s school in India in 1848. Who is she?

Ans. Savitribai Phule

Q3. She died at the age of just 21. But before that, she became the first female doctor in India in 1887, obtaining a medical degree from the United States. Who is she?

Ans. Anandi Gopal Joshi

Q4. Author of the enduring novel ‘Middlemarch’, she adopted the pen name ‘George Eliot’ so as to escape the stereotype of women’s writing being seen as limited to lighthearted romances at the time. Who is she?

Ans. Mary Ann Evans

Q5. In 1903, she became the first woman in history to win a Nobel prize and in 1911, she became the first person in history to win a Nobel prize twice. Who is she?

Ans. Marie Curie

Amazon 8th March Quiz Answers

Q1: Which Is The Longest River In Asia?

Answer: Yangtze

Q2: What Was The Term Used To Refer To British Women Who Fought For Women’s Right To Vote In The Early 20th Century?

Answer: Suffragettes

Q3: Halitosis Is The Medical Term For Which Of These?

Answer: Bad Breath

Q4: To Commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test Runs, A Wall With 10,000 Bricks Was Built In Which Of These Stadiums?

Answer: M Chinnaswamy Stadium, Bengaluru

Q5: Which Nation Was The First To Give Women The Right To Vote?

Answer: New Zealand

Amazon Fitbit Ionic Smartwatch Quiz Answers – 7th March

1. What does ‘SIM’ in SIM card stand for?

Answer – Subscriber Identity Module

2. Which is the hottest planet in our solar system?

Answer –  Venus

3. Which Stephen King novel takes place in the fictional Overlook Hotel?

Answer – The Shining

4. Neil Armstrong was the first man to walk on the moon. Who was the second?

Answer – Buzz Aldrin

5. How many sides does a rhombus have?

Answer – 4

Amazon Redmi Note 5 Pro Quiz Answers – 6th March

1. A sushi is a Japanese dish, traditionally wrapped in ____.

Ans- Edible seaweed

2. A Moveable Feast’ is the autobiography of?

Ans- Ernest Hemingway

3. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Ans- The French Revolution

4. George Eliot was the pen name of which author?

Ans- Mary Ann Evans

5. Who recently became the first batsman in the world to smash 500 sixes in international cricket?

Ans- Chris Gayle

Amazon Sony Portable Party System Quiz Answers – 5th March

Q1: Where Can You Find The Largest Cricket Stadium In Asia, Which Is Sometimes Referred To As The ‘Lord’s Of Asia’?

Answer: Kolkata

Q2: What Is The Maximum Number Of Players A Football Team Can Have On The Field, During A Match?

Answer: 11

Q3: The ElectronicRecording Device In An Aircraft Is Known As A Black Box. What Color Is This Device?

Answer: Orange

Q4: What Is The Capital City Of Mizoram?

Answer: Aizawl

Q5: Arundhati Roy Won The Booker Prize In 1997 For Her Debut Novel. What Was The Novel Called?

Answer: The God Of Small Things

Amazon 4th March Quiz Answers – Win Rs.50000

Q1. On which day is the International Women’s Day celebrated every year?

Answer – 8th March

Q2. After being nominated for several years, Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016. Which film did he win it for?

Answer – The Revenant

Q3. The circle of latitude known as Tropic of Capricorn, passes through India

Answer – False

Q4. The 2018 film, Pad Man, starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?

Answer – Arunachalam Muruganantham

Q5. Which country will host the 2020 Summer Olympics?

Answer – Japan

Amazon Samsung Galaxy A7 Quiz Answers – 3rd March

Q1. Marine scientists have proposed to rename the ‘starfish’ because it is an echinoderm like the sea urchin and not a fish. What is it now known as?

Answer – Seastar

Q2. Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?

Answer – Wimbledon

Q3. The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer – Jhumpa Lahiri

Q4. Which actor won an Audi for the ‘Answer of the season’ in Koffee with Karan season 6?

Answer – Ajay Devgn

Q5. All of the below are Indian fashion designers, except?

Answer – Ravi Ruia

Amazon Bose Wireless Sleepbuds Quiz Answers – 2nd March

Q1. When It Comes To Mobile Phone Networks Such As 2G, 3G And 4G, What Does The ‘G’ Stand For?

Answer: Generation

Q2. The First Fully Solar-Powered Airport In The World Is In India. Which City Can You Find It In?

Answer: Cochin

Q3. Which Actress Will Portray The Story Of Acid Attack Victim, Laxmi Agarwal, Alongside Vikrant Massey In An Upcoming Film By Meghana Gulzar?

Answer: Deepika Padukone

Q4. When Talking About Computers, Which Of These Is NOT A Peripheral Component?

Answer: Motherboard

Q5. Which Multinational Conglomerate Is The Parent Company To Google?

Answer: Alphabet Inc

Amazon 1st March Quiz Answers – Win Rs.10000

1. On Feb 13, 2019, after 15 years of exploration, NASA declared its Mars rover ‘dead’. What was the name of this robotic rover?

Answer – Opportunity

2. Until 1955, the State Bank of India was known as __.

Answer – Imperial Bank of India

3. How many times have the Chennai Super Kings won the IPL?

Answer – Three

4. The game PUBG has been created and released by the popular gaming company EA Sports.

Answer – False

5. The ____ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Answer – The Ring of Fire

Amazon Seagate 5TB Hard Drive Quiz Answers: 28th February

1. With less than 1,000 inhabitants, which is the least populated country in the world?

Answer – Vatican City

2. Where on the human body is the zygomatic bone found?

Answer – Facial Cheek

3. Ablutophobia is the fear of ___. Fill in the blanks.

Answer – Bathing

4. Which of these Italian cities is built over 117 islands?

Answer – Venice

5. Yohei Sasakawa was recently awarded the International Gandhi Peace Prize 2018, in recognition of his work to eliminate which disease across the world?

Answer – Leprosy

Amazon Honor View20 Quiz Answers – 27th February

1. Congo rainforest is the largest rainforest in the world. True or false?

Answer – False

2. Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Answer – Indus

3. Which football club play their home games at Old Trafford?

Answer – Manchester United

4. Bedfordshire, Shallot and Lancastrian are all types of which vegetable?

Answer – Onion

5. Krav Maga is a ___. Fill in the blanks.

Answer – Martial Art Form

Amazon Seiko Chronograph Watch Quiz Answers – 26th February

1. Which is the largest country in the world in terms of land area?

Answer – Russia

2. The national anthem of Bangladesh, ‘Amar Sonar Bangla’ was written by __. Fill in the blanks.

Answer – Rabindranath Tagore

3. Which of these is also known as the Devil’s Triangle or Hurricane Alley?

Answer – Bermuda Triangle

4. A ‘Torero’ is a term associated with which of these?

Anwer – Bull Fighting

5. Which movie won the best picture award at the recently held Oscars 2019?

Answer – Green Book

Amazon 25th February Quiz Answers – Win Rs.75000

1. Rudyard Kipling’s ‘The Jungle Book’ was set in which of these Indian states?

Answer – Madhya Pradesh

2. Which of these movies has NOT been directed by Anurag Kashyap?

Answer – URI: The Surgical Strike

3. The flavorful spice, cinnamon, is made from which part of a tree?

Answer – Bark

4. Who was the first woman Air Marshall in India?

Answer – Padmavathy Bandopadhyay

5. As per which of these calendars are we in the year 2019?

Answer – Gregorian Calendar

Amazon Samsung Galaxy M20 Quiz Answers – 24th February 

Q1.: Which Country Has Won The Maximum Number Of ICC Cricket World Cups?

Answer: Australia

Q2.: Astana Is The Capital City Of Which Eastern European Country?

Answer: Kazakhstan

Q3.: In The Hunger Games Series, What Is Weapon Of Choice Of The Protagonist, Katniss Everdeen?

Answer: Bow And Arrow

Q4.: Which Of These Is The Largest Organ In The Human Body?

Answer: Skin

Q5.: Which Batsman Holds The Highest Individual Scorer In Test Match Cricket Having Scored 400 Against England In 2003-04?

Answer: Brian Lara

Amazon Canon DSLR Quiz Answers – 23rd February 

1. What is astronaut, Buzz Lightyear’s popular catchphrase in the Pixar film, Toy Story?

Answer – To infinity and beyond

2. The fictional address 221B, Baker Street is associated with which of these fictional characters?

Answer – Sherlock Holmes

3. The Game of Thrones TV show is based on the fantasy novel series ‘A Song of Fire and Ice’ . Who is the author of this book series?

Answer – George R. R. Martin

4. A 2-part British stage play written by Jack Thorne based on the Harry Potter series was first performed in London. What is the name of the play?

Answer – Harry Potter and the Cursed Child

5. The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?

Answer – 2061

Amazon 22nd February Quiz Answers:

Q1. If you visit a Podiatrist, which part of the body will this doctor treat?

Answer: Feet

Q2. Which of these is NOT a play by Shakespeare?

Answer: Barefoot in the park

Q3. Jack Dorsey founded which social network in March 2006?

Answer: Twitter

Q4. Bamboo is a type of grass.

Answer: True

Q5. The ‘Clavicle’ is also known by which other name?

Answer: Collarbone

Amazon Apple Watch Quiz Answers – 21st February

1. King Edward, Maris Piper and Romano are all types of which vegetable?

Answer – Potato

2. Which of these planets does NOT have a ring around it?

Answer – Venus

3. Which highway makes up the longest road in India?

Answer – National highway 44

4. In India, the highest temprature ever was recorded on 19 May 2016 in Phalodi, Rajsthan. How much was this?

Answer – 51.0 Degree Celsius

5. Zoya Akhtar’s film Gully Boy recently hit the box office. Which movie was her directorial debut?

Answer – Luck By Chance

Amazon Redmi 6 Pro Quiz Answers – 20th February

1: If your birthday falls between March to April, and your sun sign is depicted by a Ram, what’s your zodiac sign?

Answer: Aries

2: If you are colorblind, you may not be able to see the true color of the gemstone emerald. What color is it?

Answer: Green

3: ‘Square watermelons’ are watermelons grown into the shape of a cube, first developed in Japan. However, these are only ornamental and not edible.

Answer: True

4: The Borlaug Award was instituted to honor Indian scientists for their research and contributions in the field of ______. Fill in the blanks.

Answer: Agriculture

5: Royal, azure and prussian are shades of which color?

Answer: Blue

Amazon GoPro Hero7 Quiz Answers – 19th February

1. Bhaichung Bhutia is the current captain of the Indian football team.

Answer – False

2. What is the name of the world’s largest species of spider, in terms of mass and size?

Answer – Goliath Birdeater

3. The Ao language is spoken in which of the following States?

Answer – Nagaland

4. The tune of Stevie Wonder’s hit song, ‘I just called to say I love you’, was adapted for the title track of which Bollywood film?

Answer – Maine Pyar Kiya

5. Jakarta is the capital of which country?

Answer – Indonesia

Amazon Quiz Answers of 18th February – Win Rs.25000

1. Which is the smallest state in India?

Answer – Goa

2. If you write a letter to ‘HOH OHO, Canada’ – whose postal code would you be writing to?

Answer – Santa Clause

3. Which of these is NOT a fire-element sign from the Zodiac?

Answer – Aquarius

4. MS Dhoni has never scored a century in any match outside Asia.

Answer – True

5. Photoshop, Premiere Pro and Illustrator are programs belonging to which software company?

Answer – Adobe Inc.

Amazon Samsung Galaxy Note 9 Quiz Answers – 17th February

1. What the capital city of Arunachal Pradesh?

Answer: Itanagar

2. India is the only country to have won the 60-over, 50-over and 20 over World Cups.

Answer: True

3. When talking about computers, what does RAM stand for?

Answer: Random Access Memory

4. Which automobile company launched a sports car into space in February 2018

Answer: Tesla

5. The color red enrages bulls, which is why the matadors of Spain use red capes to challenge them.

Answer: False

Amazon Bose Wireless Sleepbuds Quiz Answers – 16th February

1. Which of the following is the official language in Argentina?

Answer – Spanish

2. We useGoogle Maps for everything these days. But do you know what GPS stands for?

Answer – Global Positioning System

3. The daughter of which prominent Indian businessman recently got married to Anand Piramal?

Answer – Mukesh Ambani

4. Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?

Answer – Orange

5. The part in the human body referred to as the ‘funny bone’ isn’t actually a bone but a nerve called the ulnar nerve. Where is it located?

Answer – Elbow

Amazon Quiz Answers of 15th February – Win Rs.10000

1. Where in the human body is the femur located?

Answer: Leg

 2. Which one of these Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Answer: Taare Zamin Par

 3. During the festival of Onam, people enjoy a wholesome feast known as ‘sadya’. In which Indian state is this festival celebrated?

Answer: Kerala

4. ‘Claque’ is _____.

Answer: a group of people hired to applaud at a performance

 5. If someone mentions ‘Brogues’ what piece of fashion are they referring to?

Answer: Shoes

Amazon Philips Hue Starter Kit Quiz Answers – 

Q1.: The world’s smelliest fruit is found abundantly in South East Asia. Which fruit is it?

Answer: Durian

Q2.: Which of these popular Indian models was seen in Alisha Chinoy’s ‘Made in India’ music video from her debut album?

Answer: Milind Soman

Q3.: Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?

Answer: Orange

Q4.: Which is the smallest state in India?

Answer: Goa

Q5.: A new Indian rupee note displays Hampi’s Stone Chariot. What is the denomination of this note?

Answer: Fifty Rupees

Amazon Nokia 8.1 Quiz Answers: 12th February

1. How many states and union territories does India comprise of?

Answer – 29 states, 7 Territories

2. What type of Government does India operate under?

Answer – Parliamentary

3. The deepest point on Earth lies 36,000 feet below sea level. Where can you find it?

Answer – Mariana Trench

4. Which of these Avengers superheroes is NOT from Earth?

Answer – Thor

5. ’Survival of the fittest’ is a phrase that we commonly use. It is derived from the theories of which famous scientist?

Answer – Charles Darwin

Amazon 11th February Quiz Answers

Q1.: From what book is the quote,’ War is peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?

Answer: 1984

Q2.: ‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?

Answer: The Office

Q3.: The first person in history to win two Nobel prizes was ______________.

Answer: Marie Curie

Q4.: In the context of space, a ‘Light Year’ is ______.

Answer: A unit of length

Q5.: Vader, Papi, Tatay, and Tevas are different terms for a _____.

Answer: Father

Amazon OnePlus 6T Quiz Answers – 10th February

1. Which planet in our solar system has the shortest day?

Answer – Jupiter

2. Serena Williams has won more Grand Slams than Roger Federer.

Answer – True

3. Which fruit is thrown during the annual food-fight festival in Bunol, Spain?

Answer – Tomato

4. Who is the youngest person to ever be awarded the Nobel prize?

Answer – Malala Yousufzai

5. In 1971, Alan Shepard played __ on the moon, making him the only person to ever play this sport anywhere other than Earth. Which sport was it?

Answer – Golf

Amazon Saregama Carvaan Quiz Answers – 9th February

1. The cherubic baby, Cupid, is popularly associated with Valentine’s Day. What does he carry with him?

Answer – Bow and Arrow

2. In the phrase XOXO, what does the ‘O’ stand for?

Answer – Hug

3. Which Pakistani cricketer made his test debut in the same match as Sachin Tendulkar?

Answer – Waqar Younis

4. The longest wrestling match in Olympic history was played in the 1912 Summer Olympics. How long did it last?

Answer – 11 Hours 40 Minutes

5. Who is the Greek goddess of love?

Answer – Aphrodite

Amazon 8th February Quiz Answers: 8th February

1. Ablutophobia’ is the fear of?

Answer – Bathing

2 The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five converging rivers. Name this Indian State

Answer – Punjab

3. Which of these is the Greek goddess of victory?

Answer – Nike

4. Jetsun Pema became the queen of which Asian kingdom following her marriage in 2011?

Answer – Bhutan

5. Which High Court recently ruled against negative marking in competitive examinations?

Answer – Madras High Court

Amazon Honor Band 4 Quiz Answers: 7th February

1. Wolverine, also known as ‘Gulo Gulo’ is the member of which animal family?

Answer – Weasel

2. The collective noun for a group of giraffes is a ‘___ of giraffes’. Fill in the blanks.

Answer – Tower

3. Churchill, Sherman and Panzer and the names of ______?

Answer – Military Tanks

4. Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer – The Persian Empire

5. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer – New Zealand

Amazon Vivo V11 Pro Quiz Answers – 6th February

1. In context to NBA basketball, what does the term MVP stand for?

Answer: Most Valuable Player

2. Which one of these Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Answer: Taare Zameen Par

3. Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of ___?

Answer: Desserts

4. Which of these actors played on-screen father to their real father?

Answer: Abhishek Bachchan

5. At the age of 16 years and 146 days, who recently became the youngest batsman in the world to score a half-century in international cricket?

Answer: Rohit Paudel

Amazon Sony Noise Cancelling Headphones Quiz Answers – 5th February

1. Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Answer: Helium

2. Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Answer: Dracula

3. The ‘Asteroid Belt’ is a region of space where most of the asteroids in our Solar System are found orbiting the Sun. This belt is located between the orbits of which two planets?

Answer: Mars and Jupiter

4. Narthaki Nataraj recently became the first Transgender to be awarded the Padma Shri award. Which of these dance forms is she associated with?

Answer: Bharatnatyam

5. Which country won the recently held 2019 Asian Cup Football tournament?

Answer: Qatar

Amazon Quiz Time Answers – 4th February

1. Who led the Indian cricket team to their first ever World Cup victory in 1983?

Answer – Kapil Dev

2. What is the national sport of Japan?

Answer – Sumo Wrestling

3. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer – 14

4. The largest Buddhist monastery is the world is located in ___

Answer – Indonesia

5. Which of these Indian states does NOT share its border with China?

Answer – Nagaland

Amazon Samsung Galaxy A7 Quiz Answers:

1. Entomology is the science that studies Insects.

Answer: True

2. _ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks.

Answer: Buzkashi

3. Bile, which aids the digestion of fatty acids, is produced by which organ in the human body?

Answer: Liver

4. The Mars Mission ‘HOPE’ is scheduled to be launched by 2020. Which country’s probe is this?

Answer: UAE

5. This is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim, where around 90% of the world’s earthquakes occur. What is it known as?

Answer: The Ring of Fire

Amazon Sony Alpha DSLR Camera Quiz Answers – 2nd February

1. Which dance move became popular after Michael Jackson used it during a performance of the song ‘Billie Jean’ in 1983?

Answer – Moonwalk

2. What is the dot that appears on the lower case of the alphabet ‘i’ called?

Answer – Tittle

3. If you can see the Wheel of Stone inside the Vittala Temple complex, which city are you in?

Answer – Hampi

4. What is the highest civilian award of India?

Answer – Bharat Ratna

5. In the context of space, a ‘Light Year’ is __.

Answer – A unit of Length

Amazon Quiz Time Answers – 1st February

1. Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?

Answer: Croatia

2. ‘I’m the king of the world’ is a dialogue from which movie?

Answer: Titanic

3. There have been 3 Kabbadi World Cups held so far, and one country has won them all. Which one is it?

Answer: India

4. Polar bears are found in Antarctica.

Answer: False

5. ‘Salome’ and ‘An Ideal Husband’ are plays written by which playwright?

Answer: Oscar Wilde

Amazon Sony Home Theatre Quiz Answers – 31st January

1. Octopuses have 3 hearts

Answer – True

2. Starbucks was founded in which American city?

Answer – Seattle

3. In the Lion King, Rafiki is the name of which character?

Answer –  The Monkey

4. Which of these is NOT a droid from Stars Wars?

Answer – Chwbacca

5. In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer – 1980

Amazon Samsung Galaxy Smartwatch Quiz Answers

1. Which of the following is NOT a phrase in Spanish?

Answer – Buon Giorno

2. Which Bollywood film was added to the Guiness book for winning the highest number of awards?

Answer – Kaho Naa Pyaar Hai

3. In the Harry Potter series, what is the name of the prison where Sirius Black was held captiv

Answer – Azkaban

4. Marvel is releasing its first movie with a female superhero lead in 2019. Which film is it?

Answer – Captain Marvel

5. The actor who played Thanos in Avengers, was also the villain in another Marvel movie. Which was it?

Answer – Cable in Deadpool 2

Amazon Fossil Smartwatch Quiz Answer – 29th January

1. This actor died in 1984 and also starred in a movie named ‘1984’. Who is he?

Answer – Richard Burton

2. Which famous superhero movie quoted ‘With great power comes great responsibility’?

Answer – Spider-Man

3. If you are spotted eating this in Singapore, you will be fined. What is it?

Answer – Chewing Gum

4. A shrimp’s heart is located in it’s head.

Answer – True

5. What is the name of the museum in Croatia where one can find displays such as a memory jar, champagne bottle corks and a positive pregnancy test?

Answer – Museum of Broken Relationships

Amazon Quiz Time Answers – 28th January

1. Who is the first Indian-born actor to be on the cover of the US edition of Vogue magazine?

Answer – Priyanka Chopra

2. What were the soldiers who protected Roman emperors called?

Answer – Praetorian Guard

3. Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer – Scotland

4. Sachin Tendulkar fielded for Pakistan once

Answer – True

5. At least one native species of ant is found on every continent, except?

Answer – Antartica

Amazon iPhone Xs Quiz – 27th January

1, Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Answer – True

2. Tatya Tonpe and Rani of Jhasi were associated with which of these freedom movements of India?

Answer –  Indian Rebellion of 1857

3. What is the name of the mountain region that separates France and Spain?

Answer – The Pyrenees

4. Stan Lee made his first appearance in a DC movie as an animated character. Which film was it?

Answer – Teen Titans Go! To the Movies

5. The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Answer – Nagaland

Amazon Special Edition Quiz – 26th January

1. Under British rule, Delhi only became the capital of India in 1911. Which city was India’s capital before this?

Answer – Calcutta (kolkata)

2. The ‘National Institution for Transforming India’ is a policy think tank of the Government of India, established with the aim to achieve sustainable development goals. By which other name is it know?

Answer – NITI Aayog

3. The first passenger train in India ran between Bombay (Mumbai) and ___ in 1853. Fill in the blanks.

Answer – Thane

4. The Constitution of India is the longest written constitution of any sovereign country in the world. As of 2019, how many articles does it have?

Answer – 449

5. In a historic accord, this year’s Republic Day parade has an all-women contingent marching at Rajpath. Which army unit do they belong to?

Answer – Assam Rifles

Amazon Quiz Time Answers – 25th January

1. In the Lion King, ‘Rafiki’ is the name of which character?

Answer – The Monkey

2. Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer – Sleeping

3. Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer  – Scotland

4. Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer – Madagascar

5. In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer –  1980

Amazon Fitbit Ionic Smartwatch Quiz Answers – 24th January

1. Who was the first president of the USA?

Answer – George Washington

2. The soldiers who protected Roman emperors were called ___. Fill in the blanks.

Answer – Praetorian guards

3. Eugenics is the study of ___.

Answer – Altering Human Beings by Changing their Genetic Components

4. When is the International Day of Families celebrated?

Answer – 15 May

5. Which famous superhero movie quoted ‘With great power comes great responsibility’?

Answer – Spider Man

Amazon Sony Portable Party System Quiz Answers – 19th January

1. Which of these Zodiac signs is the only one to be represented by an inanimate object in its symbol?

Answer – Libra

2. What state of matter is our Sun mainly made of?

Answer – Plasma

3. ‘Poseidon’ is the Greek god of __. Fill in the blanks.

Answer – The Sea

4. Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Answer – Mars

5. He is considered the pioneer of the field of political science and economics in India. He assisted the first Mauryan emperor Chandragupta in his rise to power. Who is he?

Answer – Chanakya

Amazon Quiz Time Answers – 18th January

1. The Mughal Empress Arjumand Banu Begum is better known as?

Answer – Mumtaz Mahal

2. Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer –The Persian Empire

3. Clark Kent is the real name of which superhero?

Answer – Superman

4. What is the main component used in the manufacture of glass?

Answer – Sand

5. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer – New Zealand

Amazon Great Indian Festival Quiz Answers: 17th January

1. You can avail ‘No cost EMI’ to shop during the upcoming Great Indian Sale on Amazon.in using all the below payment methods, except?

Answer – Gold Coins

2. Using which bank’s credit/debit card can you avail up to 10% instant discount on shopping during the Great Indian Sale on Amazon.in?

Answer – HDFC Bank

3. ‘Golden Hour deals’ will run every day from _ to _ during the Great Indian Sale, offering exclusive deals on the Amazon app. Fill in the blanks.

Answer – 8 PM To Midnight

4. When does the Great Indian Sale 2019 begin for all customers on Amazon.in?

Answer – 20th January

5. Prime members get early access to the Great Indian Sale. When does the sale start for them?

Answer – 12 Noon 19th January

Amazon Saregama Carvaan Quiz Answers – 17th January

1. The Indian state of Nagaland was formed in 1963. Which state was it a part of earlier?

Answer – Assam

2. As of 2019, which Indian most recently received the Nobel prize?

Answer – Kailash Satyarthi

3. What is a ‘quandong’?

Answer – A fruit

4. The Gila monster is a venomous what?

Answer – Lizard

5. ___ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks.

Answer – Buzkashi

Amazon Mi A2 Quiz Answers – 16th January

1. Bile, which aids the digestion of fatty acids, is produced by which organ in the human body?

Answer – Liver

2. ‘Triton’ is the name of the largest natural satellite of which planet?

Answer – Neptune

3. In November 2018, New Caledonia held an independence referendum at which a majority voted against independence. Which country were they voting to become independent from?

Answer – France

4. ‘Borborygmus’ is the medical term for what bodily function or condition?

Answer – Stomach Rumbles

5. Which state recently launched the ‘One Family, One Job’ scheme which entitles one government job for every family in the state?

Answer- Sikkim

Amazon Sony Alpha Quiz Answers – 15th January

1. In a car, what does ABS stand for?

Answer – Antilock braking system

2. Rumtek monastery is located in ____.

Answer – Sikkim

3. Which of these books got author Jhumpa Lahiri the Pulitzer prize?

Answer – Interpreter of Maldives

4. Michael D. Higgins is the president of ____.

Answer – Ireland

5.Which sport are Narain Karthikeyan and Karun Chandhok associated with?

Answer – Formula One Racing

Amazon 14th January Quiz Time Answers:

1. What kind of weapon is a falchion?

Answer – A sword

2. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer – 14

3. AR Rahman won a Grammy award for which album?

Answer – Slumdog Millionaire

4. In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Answer – Dr B.R Ambedkar

5. he Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Answer – 38 – 45 Minutes

Amazon Blackberry Key2 Quiz Answers:

Q1.: British women over the age of 30 who met minimum property qualifications could do what from Feb 1918?

Answer: Vote

Q2.: Which famous scientist wrote the book ‘A Brief History of Time’?

Answer: Stephen Hawking

Q3.: As of 1st January 2019, which of these countries has officially quit the UNESCO?

Answer: USA

Q4.: Which element is represented by the chemical symbol Fe?

Answer: Iron

Q5.: Which of these is an initiative recently launched by ISRO to engage students with space science activities?

Answer: Samwad

Amazon Yamaha Acoustic Guitar Quiz Answers:

1. In which country would you find Easter Island, most famous for its nearly 1,000 extant monumental statues, called moai?

Answer – Chile

2. Which is the least populated country in the world?

Answer – Vatican City

3. Which is the least populated country in the world?

Answer – Loch Ness, Scotland

4. Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answer – Pushkar Mela

5. What currency does Ukraine use?

Answer – Hryvnia

Amazon 11th January Quiz Answers:

1. In August 1962, Jamaica declared independance from which country?

Answer – United Kingdom

2. In 1819, Sir Thomas Stamford Raffles founded which colonial state?

Answer – Singapore

3. What is the national flower of India?

Answer – Lotus

4. Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer – Madagascar

5. Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer – Sleeping

Amazon 10th January Sony Home Theatre Quiz Answers:

1. A coup in Libya in 1969, brought which dictator to power?

Answer- Muammar Gaddafi

2. What was the name of the ship Christopher Columbus sailed from Spain to the ‘New World’ in 1492?

Answer – Santa Maria

3. In hospitals, Nephrology departments generally treat medical issues related to which organs of the body?

Answer – Kidneys

4. Where in the human body is the femur located?

Answer – Leg

5. What food makes up the majority of the giant panda’s diet?

Answer – Bamboo

Amazon 9th January Vivo V11 Pro Quiz Answers:

1. What is the national animal of India?

Answer – Tiger

2. Which would weigh more – 1 cubic foot of gold or silver?

Answer – Gold

3. Turtles are classified as reptiles. True or false?

Answer – True

4. A male swan is known as a cob, a baby swan is known as a cygnet. What is a female swan called?

Answer – pen

5. What is the hardest naturally occurring substance in the world?

Answer – Diamond

Amazon 8th January Quiz Time Answers:

1. Coco, Cars and Inside Out are all films produced by which animation film company?

Answer – Pixar

2. Which is the only planet in our solar system that is not named after figures from Greek or Roman mythology?

Answer – Earth

3. In the Marvel Universe, who is the Scarlet Witch’s twin brother?

Answer – QuickSilver

4. Which is the world’s largest land carnivore?

Answer – Polar Bear

5. Who recently took charge as the first Chief Justice of Telangana High Court?

Answer – TB Radhakrishna


Amazon Fire TV Stick Quiz Time Answers:

1. What is the national tree of India?

Answer – Banyan Tree

2. Which continent is home to the largest non-polar ice cap in the world?

Answer – North America

3. According to the old English proverb, what is ‘in the eye of the beholder’?

Answer – Beauty

4. Theravada and Mahayana are branches of which major world religion?

Answer – Buddhism

5. Who composed the score for the 1994 musical ‘The Lion King’?

Answer – Hans Zimmer


Amazon OnePlus 6T Quiz Time Answers:

1. Which one of these figure from Greek Mythology causes people to turn to stone?

Answer – Medusa

2. Launched in October 2008, Chandrayaan-1 was India’s first lunar probe.

Answer – True

3. Indian Railways has recently developed which AI-powered robot to check for faults in trains?

Answer – Ustaad

4. Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?

Answer – Chandrasekhara Venkata Raman

5. The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Answer – VVS LAXMAN

Amazon Bose Wireless Headphones Quiz Time Answers:

Q1: Where were the first Winter Olympics held?

Ans: France

Q2: Jetsun Pema became the Queen of which Asian kingdom following her marriage on October 13, 2011?

Ans: Bhutan

Q3: Which is the least populated country in the world?

Ans: Vatican City

Q4: The longest wrestling match in Olympic history was played in the 1912 Summer Olympics. How long did it last?

Answer: 11 hours 40 minutes

Q5: ‘Claque’ is ___.

Answer: A group of people hired to applaud at a performance

Amazon 4th January Quiz Time Answers:

Q1: The unique Chapparam (Chariot) festival 2018 recently commenced in which of the following states?

Ans: Tamil Nadu

Q2: The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Ans: Paleontology

Q3: Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Ans: Mizoram

Q4: What is the name of the organization that serves as the governing body of the Olympics?

Answer: IOC

Q5: Les Demoiselles d’Avignon, Weeping Woman and Guernica are famous paintings by which modern artist?

Answer: Pablo Picasso

Amazon Honor Band 4 Quiz Answers – 3rd January

1. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?
ans – The Golden Quadrilateral

2. Who was the first Indian movie star to be featured on the cover of Time Magazine?
Ans- Parveen Babi

3. What of these Marvel super villains was created when the character accidentally exposed himself to a concentrated burst of gamma rays?
Ans- Abomination

4. An Olympic gold medal is made mostly of which of these metals?
ans- Silver

5. Which planet in our solar system has the shortest day?
ans- Jupiter

Amazon Oppo R17 Pro Quiz Answers – 2nd January

Q1.: Which nation’s athletes traditionally enter last in the Parade of Nations at the opening ceremony of the Olympics?

Answer: The host Nation

Q2.: What is the the official residence of the Pope?

Answer: Apostolic Palace

Q3.: What is the largest living bird by wingspan?

Answer: The Wandering Albatross

Q4.: Which state recently organized the 3rd Dwijing Festival 2018?

Answer: Assam

Q5.: Oscar Swahn holds the record for being the oldest Olympic medalist. How old was he when he won and made this record?

Answer: 72

Amazon Bose Speaker system Quiz Answers – 1st January

1. Which of these famous painting by Leonardo Da vinci is also known by as La Gioconda

Ans: The mona lisa

2. Which of these popular legends is associated with why the olympics Marathon is 26 Miles and 385 Yards long

Ans: The Greek messenger Pheiddipides died after running that distance

3. Travelling from one pole to another which of these animals undertakes the worls longest migration each year

Ans: Arctic tern

4. Which was named as the word of the year 2018 by oxford dictionaries

Answer: toxic

5. Who organized the Opening ceremonies for the 1960 winter Olympics

Answer: Walt disney

Amazon 31st December Quiz Time Answers:

1. Which is the only sea in the world without any coasts?

Answer – Sargasso Sea

2. Along with Spain and France, which is the only other country to have both Atlantic and Mediterranean coastlines?

Answer – Morocco

3. Which of the following superheroes was NOT a founding member of the X-Men?

Answer – Wolverine

4. If you were a cartographer, what would you be studying?

Answer – Maps

5. Which mountain peak is farthest from the center of the Earth?

Answer – Mount Chimbarazo

Amazon Huawei Mate 20 Pro Quiz Answers – 30th December

Q1: Which dinosaur’s name translates to ‘fast thief’ or ‘swift seizer’?

Ans: Velociraptor

Q2: Who directed the film Bandit Queen?

Ans: Shekhar Kapur

Q3: In the Marvel universe, who is Scarlet Witch’s twin brother?

Ans: Quicksilver

Q4: In which year was the first ever Filmfare Award show held?

Answer: 1954

Q5: Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Answer: Batman

Amazon Mega Tough 2018 Quiz Answers – 29th December

1.  Which of these events did NOT take place in 2018?

Answer – Emmanuel Macron became the president of France

2. In a historic accord, North and South Korea signed the ‘______ Declaration’ this year, pledging to bring a formal end to the Korean War. What was the declaration called?

Answer – Panmunjom Declaration

3. Which of these Indian states did NOT undergo a state legislative assembly election in 2018?

Answer – Assam

4/ India’s National Blind Cricket team beat Pakistan and won the 2018 Blind Cricket World Cup in January. In which stadium was this match played?

Answer – Sharjah Cricket Stadium, UAE

5. Several celebrities tied the knot this year. Which of these couples did NOT get married in 2018?

Answer is – Anushka Sharma and Virat Kohli

6. In 2018, which country opened its first movie theatre in 35 years, with the release of the movie ‘Black Panther’?

Answer– Saudi Arabia

7. Journalist Jamal Khashoggi was murdered inside the Saudi consulate in Istanbul. Which American newspaper did he work for?

Answer – Washington Post

8. Famously dubbed as the ‘Nobel Prize of Asia’, two Indians were awarded the Ramon Magsaysay Award this year. One was Bharat Vaswani, who was the second?

Answer – Sonam Wangchuk

9. This Indian engineer from Pune was part of the team that won an Oscar in 2018. Who is he?

Answer– Vikas Sathaye

10. Stephen Hawking, the physicist who died in March this year, was laid to rest in Westminster Abbey. His ashes lay between the graves of which two individuals?

Answer – Sir Isaac Newton and Charles Darwin

Amazon Sony Portable Party System Quiz Answers – 29th December

1. Which was the first Indian movie that was submitted for an Oscar?

Ans: Mother India

2. Which country boycotted the 1980 Olympics?

Ans: USA

3. What newspaper does Peter Parker work for?

Ans: The Daily Bugle

4. Who was the first Indian to win an Oscar?

Answer: Bhanu Athaiya

5. Featuring over 70 songs, which of these bollywood films holds the record for the highest number of songs?

Answer: Indrasabha


Amazon Armani Watch Quiz Time Answers:

Q1. Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Answer. Helium

Q2. In which country is Mount Vesuvius located?

Answer. Italy

Q3. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alaxander’s general Seleucus Nicator?

Answer. Chandragupta Maurya

Q4. The Portsmouth college in UK offers a course to its students in which of these languages?

Answer. Hinglish

Q5. Which team won the 2018 FIFA Club World Cup?

Answer. Real Madrid

Amazon 27th December Quiz Time Answers:

Q1. What razor-thin country accounts for more than half of the western coastline of South America?

Answer :Malaysia

Q2. What is the hardest substance in the human body?

Answer :Monaco

Q3. Kalia the Crow, Suppandi and Shikari Shambhu belong to which comic book?

Answer :Black Panther

Q4. Which is the only continent that occupies all four hemispheres?

Answer : Chengila

Q5. The first iron-cased rockets in the world were successfully developed and deployed for military use by _______. Fill in the blanks.

Answer :France

Amazon Honor 8C Quiz Answers – 26th December

Q1.: What razor-thin country accounts for more than half of the western coastline of South America?

Answer: Chile

Q2.: What is the hardest substance in the human body?

Answer: Enamel

Q3.: Kalia the Crow, Suppandi and Shikari Shambhu belong to which comic book?

Answer: Tinkle

Q4.: Which is the only continent that occupies all four hemispheres?

Answer: Africa

Q5.: The first iron-cased rockets in the world were successfully developed and deployed for military use by ___. Fill in the blanks.

Answer: Hyder Ali and Tipu Sultan, Kingdom of Mysore

Amazon Canon DSLR Quiz Answers – 25th December

Q1. Which of these insects is known to have 12,000 eyes?

Answer: Monarch Butterflies

Q2. Who founded the Vijayanagara Empire that reigned over South India in the 13th century?

Answer: Harihara I

Q3. In Japanese, what is the word for goodbye?

Answer: Sayounara

Q4. What does a manometer measure?

Answer: Pressure

Q5. Which ocean is home to over 75% of the world’s volcanoes?

Answer: Pacific

Amazon 24th December Quiz Time Answers

1. Which of these brands derives its name from the Greek goddess of victory?

Answer – Nike

2. Who developed the theory of evolution in the famous book ‘On the Origin of Species’?

Answer – Charles Darwin

3. Which country has more natural lakes than the rest of the world combined?

Answer – Canada

4. Abraham Lincoln was also an accomplished wrestler, and was honored later by the ‘National Wrestling Hall of Fame’.

Answer – True

5. Which of these countries was the largest producer of sugar in the year 2018?

Answer – Brazil

Amazon Oppo R17 Pro Quiz Answers – 23rd December

1. Which European country is home to the famous city of Transylvania?

Answer – Romania

2. Olympus Mons is the largest mountain in our solar system and is about three times higher than Mt. Everest. On which planet would you find it?

Answer – Mars

3. Which of these mammals lays eggs?

Answer – Echidna

4. Which of these cities is located on two continents?

Answer – Istanbul

5. In which year was Mahatma Gandhi nominated for the Nobel Prize for the first time?

Answer – 1937

Amazon Apple MacBook Air Quiz Answers – 22nd December

Q1.: Who wrote the famous book of fables known as the Panchatantra?

Answer: Vishnu Sharma

Q2.: What is the Roman name of Hecate, the Greek goddess of witchcraft, magic and ghosts?

Answer: Trivia

Q3.: Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?

Answer: Venezuela

Q4.: Started in 1780, what was the name of India’s first English newspaper?

Answer: The Bengal Gazette

Q5.: Which is the hottest planet in our solar system?

Answer: Venus

Amazon Bose Speaker System Quiz Answers – 21st December

1.On average, how long does it take light to travel from the sun to the earth?

Answer – 8 Minutes 20 Seconds

2. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer – Fusion

3. What is the name of the deepest point in the ocean?

Answer – Mariana Trench

4. On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?

Answer – March 12, 1930

5. What is the name of the world’s largest active volcano?

Answer – Maua loa

Amazon Quiz Time Answers – 20th December

Q1.: 15 August 2015 marked the 40th anniversary of which Indian film?

Answer: Sholay

Q2.: Entomology is the name of what field of study?

Answer: Insects

Q3.: Kisan Ghat in Delhi is the memorial ground of which famous leader?

Answer: Chaudhary Charan Singh

Q4.: What is the name of India’s first indigenously built submarine?

Answer: INS Shalki

Q5.: Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court?

Answer:  Attorney General

Amazon Huawei Mate20 Pro Quiz Answers – 19th December

Q1.: The Ozone Layer protects us from what kind of harmful radiation?

Answer: Ultraviolet radiation

Q2.: In 2008, who became the first Indian actor to receive the prestigious Malaysian title, ‘Datuk’?

Answer: Shah Rukh Khan

Q3.: Thomson seedless, Bangalore Blue, Anab-e-Shahi are the varieties of which fruit in India?

Answer: Grapes

Q4.: Which leader did Mahatma Gandhi call the ‘Prince among Patriots’?

Answer: Netaji Subhas Chandra Bose

Q5.: Who was first female to become the governor of an Indian state?

Answer:Sarojini Naidu

Amazon Fossil Smartwatch Quiz Answer – 18th December

Q1. By what name is K’ung Fu-tzu better known to the Western world?

Answer: Confucius

Q2. Introduced in 1796, which was the first successful vaccine developed in history?

Answer: smallpox

Q3. With which dance form would you associate the famous dancers Rukmini Devi Arundale and Yamini Krishnamurthy?

Answer: Bharatanatyam

Q4. In cricket, what do you call a run taken when the ball passes the batsman without touching his bat or body?

Answer: Bye

Q5. Which of these herbs, used extensively in Indian cuisine, is referred to as ‘dhania’ in Hindi?

Answer: coriander

Amazon OnePlus 6T Quiz Answers – 17th December

1. Former top ranking pro golfer Vijay Singh is from which country?

Answer – fiji

2. In India, what is the function of the train known as the Lifeline Express?

Answer – Hospital

3. Which of these countries was NOT a Soviet Republic in USSR?

Answer – Serbia

4. In which language was the classic work of Leo Tolstoy, ‘War and Peace’ originally written in?

Answer – Russian

5. In which year did India join the United Nations?

Answer – 1945

Amazon Quiz Time Answers – 16th December

1. Which Indi-pop singer’s former name was ‘Sujata’, and is known for her hit pop song ‘Made in India’?

Answer. Alisha Chinai

2. Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?

Answer. Lions

3. In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?

Answer. Trapezium

4. In which ocean is the island of Madagascar located?

Answer. Indian Ocean

5. The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?

Answer. Guwahati

Now You Are Eligible To Win Prize from Amazon Daily Quiz.

Never Miss Loot, Join Telegram Channel-Join Now

14 COMMENTS

  1. Sir, ye bataiyega ki Amazon ka jo contest hoti hai…usme contest period ka kya locha hai…..jaise ki avi everyday contest chal rha hai aur ek dusra Freedom quiz hai jiska contest period 03 August-12 August tak hai……agar Mai Daily contest mein participate karta hu aur agar iss Freedom Quiz mein v participate karu to kya Mai Daily quiz ke liye eligible nhi rahunga

  2. Q1. Which of these is another word for ‘lexicon’?

    Answer – Dictionary

    Q2. Which of these countries does not have a standing army?

    Answer – Iceland

    Q3. Which Indian state does NOT share a border with Bhutan?

    Answer – Meghalaya

    Q4. The ‘Ao’ language is spoken in which of the following states?

    Answer – Nagaland

    Q5. India and ____ celebrated 100 years of the Battle of Haifa recently. Fill in the blanks.

    Answer – Isra

Comments are closed.