(25th March)Amazon Quiz Time – Answer & Win Rs.10000

3

Amazon Quiz Time Answers – 25th March

Contents

Amazon Quiz Time – Answer & Win Rs.10000


Hey Coolzdeals Readers, We all know that Coolzdeals is posting all amazon Quiz and contest answers first on net. All Live Quiz answers you can see from Amazon Quiz Answers today. Also, Winners list you can see from Amazon Quiz Winners.

Looking for Amazon 25th March Quiz answers? Yes, You’re the right place. We had added all answers to today’s Amazon quiz. In this Quiz, the winner will get an Rs75000 There are total 5 winners will be selected to get this prize. There are 5 Questions.

Amazon is promoting GK chance to win a prize. Just follow the steps and answer all questions from below. See Answers from below.

  Join Coolzdeals Telegram Channel for Instant Offers


How to Play Today’s Amazon Quiz?

1. Download Amazon App from here – Click Here

2. Sign up or Log in to Amazon App.

3. On “HomePage” You will see Banner of Quiz on Top.

4. Click on that, and then on the Start button to Start Quiz.

5. The Quiz will start now Answers from Below.

Amazon 25th March Quiz Answers: Win Rs.10000

1. In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?

Ans. Sheep

2. Hummingbirds can fly backwards.

Ans. True

3. What is the name of the character played by Akshay Kumar in the movie ‘Kesari’?

Ans.Havildar Ishar Singh

4. India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.

Ans. False

5. Salman Khan and Sanjay Leela Bhansali are reuniting for a film after 19 years. Alia Bhatt announced that she will be joining the cast. What is the film set to be called?

Ans.Inshallah

Amazon 22nd March Quiz Answers: Win Rs.2500

Q1. The 2019 IPL is just around the corner, and Yuvraj Singh has joined a new team. Which team will he play for?

Ans: Mumbai Indians

Q2. Who Was The First Indian To Fly Into Outerspace?

Ans: Rakesh Sharma

Q3. Orcas, Or Killer Whales Are A Sub-Species Of Dolphins.

Ans:  True

Q4. Priyanka Chopra Played A Supporting Role In A Recent Netflix Original Rom-Com With Rebel Wilson And Liam Hemsworth. What’s The Name Of The Film?

Ans: Isn’t It Romantic

Q5. Two South Korean Companies Recently Announced A 300 Million Dollar Investment In India Based, Ola Cabs. The First Company Is Hyundai, Name The Second.

Ans: Kia Motors Corporation

Amazon 18th March Quiz Answers: Win Rs.500

Q1. Which of this natural phenomenon is also known as the ‘Northern Lights’?

Answer: aurora borealis

Q2. In _, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Answer: 1983

Q3. Who was the fictional detective created by Arthur Conan Doyle?

Answer: Sherlock Holmes

Q4. The Tropic of Cancer does NOT pass through which of these Indian states?

Answer: Bihar

Q5. Which state was divided into Maharashtra and Gujarat in 1960?

Answer: Bombay

Amazon 15th March Quiz Answers: Win Rs.75000

1. The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Answer – Paleontology

(15th March)Amazon Quiz Time - Answer & Win Rs.75000

2. Which is the least populated country in the world?

Answer – Vatican City

(15th March)Amazon Quiz Time - Answer & Win Rs.75000

3. What is the Roman numeral for 50?

Answer – L

(15th March)Amazon Quiz Time - Answer & Win Rs.75000

4. Which is the highest attainable rank in the Indian Army?

Answer – Feild Marshal

(15th March)Amazon Quiz Time - Answer & Win Rs.75000

5. The surrender of Japan in 1945 brought an end to WWII. On which ship were the surrender documents signed?

Answer – USS Missouri

(15th March)Amazon Quiz Time - Answer & Win Rs.75000

Amazon 11th March Quiz Answers: Win Rs.75000

Q1. When referring to dates and years, BC stands for ‘Before Christ’. What does AD stand for?

Answer: Anno Domini

Q2. In which country is the International Court of Justice located?

Answer: Netherlands

Q3. If you’re playing chess, which piece can only make an L-shaped move?

Answer: The Knight

Q4. Which of the following smartphone brands does NOT belong to the same parent company?

Answer: Xiaomi

Q5. Which country is Prague in?

Answer: Czech Republic

Amazon 8th March Quiz Answers: Win Rs.1000

Q1: Which Is The Longest River In Asia?

Answer: Yangtze

Amazon 8th March Quiz Answers - Win Rs.1000

Q2: What Was The Term Used To Refer To British Women Who Fought For Women’s Right To Vote In The Early 20th Century?

Answer: Suffragettes

Amazon 8th March Quiz Answers - Win Rs.1000

Q3: Halitosis Is The Medical Term For Which Of These?

Answer: Bad Breath

Amazon 8th March Quiz Answers - Win Rs.1000

Q4: To Commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test Runs, A Wall With 10,000 Bricks Was Built In Which Of These Stadiums?

Answer: M Chinnaswamy Stadium, Bengaluru

Amazon 8th March Quiz Answers - Win Rs.1000

Q5: Which Nation Was The First To Give Women The Right To Vote?

Answer: New Zealand

Amazon 8th March Quiz Answers - Win Rs.1000

Amazon 4th March Quiz Answers: Win Rs.50000

Q1. On which day is the International Women’s Day celebrated every year?

Answer – 8th March

Q2. After being nominated for several years, Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016. Which film did he win it for?

Answer – The Revenant

Q3. The circle of latitude known as Tropic of Capricorn, passes through India

Answer – False

Q4. The 2018 film, Pad Man, starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?

Answer – Arunachalam Muruganantham

Q5. Which country will host the 2020 Summer Olympics?

Answer – Japan

Amazon 1st March Quiz Answers: Win Rs.10000

1. On Feb 13, 2019, after 15 years of exploration, NASA declared its Mars rover ‘dead’. What was the name of this robotic rover?

Answer – Opportunity

Amazon Quiz 1st March Answers - Win Rs.10000

2. Until 1955, the State Bank of India was known as __.

Answer – Imperial Bank of India

Amazon Quiz 1st March Answers - Win Rs.10000

3. How many times have the Chennai Super Kings won the IPL?

Answer – Three

4. The game PUBG has been created and released by the popular gaming company EA Sports.

Answer – False

Amazon Quiz 1st March Answers - Win Rs.10000

5. The ____ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Answer – The Ring of Fire

Amazon Quiz 1st March Answers - Win Rs.10000

Amazon 25th February Quiz Answers: Win Rs.75000

1. Rudyard Kipling’s ‘The Jungle Book’ was set in which of these Indian states?

Answer – Madhya Pradesh

Amazon Quiz 25th February Answers - Win Rs.75000

2. Which of these movies has NOT been directed by Anurag Kashyap?

Answer – URI: The Surgical Strike

Amazon Quiz 25th February Answers - Win Rs.75000

3. The flavorful spice, cinnamon, is made from which part of a tree?

Answer – Bark

4. Who was the first woman Air Marshall in India?

Answer – Padmavathy Bandopadhyay

Amazon Quiz 25th February Answers - Win Rs.75000

5. As per which of these calendars are we in the year 2019?

Answer – Gregorian Calendar

Amazon Quiz 25th February Answers - Win Rs.75000

Amazon 22nd February Quiz Answers: Win Rs.1000

Q1. If you visit a Podiatrist, which part of the body will this doctor treat?

Answer: Feet

Amazon 22nd February Quiz - Answer & Win Free Rs,1000

Q2. Which of these is NOT a play by Shakespeare?

Answer: Barefoot in the park

Amazon 22nd February Quiz - Answer & Win Free Rs,1000

Q3. Jack Dorsey founded which social network in March 2006?

Answer: Twitter

Amazon 22nd February Quiz - Answer & Win Free Rs,1000

Q4. Bamboo is a type of grass.

Answer: True

Amazon 22nd February Quiz - Answer & Win Free Rs,1000

Q5. The ‘Clavicle’ is also known by which other name?

Answer: Collarbone

Amazon 22nd February Quiz - Answer & Win Free Rs,1000

Amazon Quiz Answers of 18th February – Win Rs.25000

1. Which is the smallest state in India?

Answer – Goa

(18th February)Amazon Quiz Time - Answer & Win Rs.25000

2. If you write a letter to ‘HOH OHO, Canada’ – whose postal code would you be writing to?

Answer – Santa Clause

(18th February)Amazon Quiz Time - Answer & Win Rs.25000

3. Which of these is NOT a fire-element sign from the Zodiac?

Answer – Aquarius

(18th February)Amazon Quiz Time - Answer & Win Rs.25000

4. MS Dhoni has never scored a century in any match outside Asia.

Answer – True

(18th February)Amazon Quiz Time - Answer & Win Rs.25000

5. Photoshop, Premiere Pro and Illustrator are programs belonging to which software company?

Answer – Adobe Inc.

(18th February)Amazon Quiz Time - Answer & Win Rs.25000

Amazon Quiz Answers of 15th February – Win Rs.10000

1. Where in the human body is the femur located?

Answer: Leg

 2. Which one of these Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Answer: Taare Zamin Par

 3. During the festival of Onam, people enjoy a wholesome feast known as ‘sadya’. In which Indian state is this festival celebrated?

Answer: Kerala

4. ‘Claque’ is _____.

Answer: a group of people hired to applaud at a performance

 5. If someone mentions ‘Brogues’ what piece of fashion are they referring to?

Answer: Shoes

Amazon 11th February Quiz Answers

Q1.: From what book is the quote,’ War is peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?

Answer: 1984

Q2.: ‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?

Answer: The Office

Q3.: The first person in history to win two Nobel prizes was ______________.

Answer: Marie Curie

Q4.: In the context of space, a ‘Light Year’ is ______.

Answer: A unit of length

Q5.: Vader, Papi, Tatay, and Tevas are different terms for a _____.

Answer: Father

Amazon 8th February Quiz Answers: 8th February

1. Ablutophobia’ is the fear of?

Answer – Bathing

2 The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five converging rivers. Name this Indian State

Answer – Punjab

3. Which of these is the Greek goddess of victory?

Answer – Nike

4. Jetsun Pema became the queen of which Asian kingdom following her marriage in 2011?

Answer – Bhutan

5. Which High Court recently ruled against negative marking in competitive examinations?

Answer – Madras High Court

Amazon Quiz Time Answers – 4th February

1. Who led the Indian cricket team to their first ever World Cup victory in 1983?

Answer – Kapil Dev

2. What is the national sport of Japan?

Answer – Sumo Wrestling

3. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer – 14

4. The largest Buddhist monastery is the world is located in ___

Answer – Indonesia

5. Which of these Indian states does NOT share its border with China?

Answer – Nagaland

Amazon Quiz Time Answers – 1st February

1. Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?

Answer: Croatia

2. ‘I’m the king of the world’ is a dialogue from which movie?

Answer: Titanic

3. There have been 3 Kabbadi World Cups held so far, and one country has won them all. Which one is it?

Answer: India

4. Polar bears are found in Antarctica.

Answer: False

5. ‘Salome’ and ‘An Ideal Husband’ are plays written by which playwright?

Answer: Oscar Wilde

Amazon Quiz Time Answers – 28th January

1. Who is the first Indian-born actor to be on the cover of the US edition of Vogue magazine?

Answer – Priyanka Chopra

2. What were the soldiers who protected Roman emperors called?

Answer – Praetorian Guard

3. Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer – Scotland

4. Sachin Tendulkar fielded for Pakistan once

Answer – True

5. At least one native species of ant is found on every continent, except?

Answer – Antartica

Amazon Quiz Time Answers – 25th January

1. In the Lion King, ‘Rafiki’ is the name of which character?

Answer – The Monkey

Amazon 25th January Quiz - Answer & Win Free Rs.10000

2. Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer – Sleeping

Amazon 25th January Quiz - Answer & Win Free Rs.10000

3. Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer  – Scotland

Amazon 25th January Quiz - Answer & Win Free Rs.10000

4. Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer – Madagascar

Amazon 25th January Quiz - Answer & Win Free Rs.10000

5. In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer –  1980

Amazon 25th January Quiz - Answer & Win Free Rs.10000

Amazon Quiz Time Answers – 18th January

1. The Mughal Empress Arjumand Banu Begum is better known as?

Answer – Mumtaz Mahal

 

2. Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer –The Persian Empire

 

3. Clark Kent is the real name of which superhero?

Answer – Superman

 

4. What is the main component used in the manufacture of glass?

Answer – Sand

 

5. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer – New Zealand

 

Amazon Quiz Time Answers – 11th January

1. What kind of weapon is a falchion?

Answer – A sword

2. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer – 14

3. AR Rahman won a Grammy award for which album?

Answer – Slumdog Millionaire

4. In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Answer – Dr B.R Ambedkar

5. he Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Answer – 38 – 45 Minutes

Amazon Quiz Time Answers – 11th January

1. In August 1962, Jamaica declared independance from which country?

Answer – United Kingdom

2. In 1819, Sir Thomas Stamford Raffles founded which colonial state?

Answer – Singapore

3. What is the national flower of India?

Answer – Lotus

4. Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer – Madagascar

5. Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer – Sleeping

Amazon Quiz Time Answers – 8th January

1. Coco, Cars and Inside Out are all films produced by which animation film company?

Answer – Pixar

2. Which is the only planet in our solar system that is not named after figures from Greek or Roman mythology?

Answer – Earth

3. In the Marvel Universe, who is the Scarlet Witch’s twin brother?

Answer – QuickSilver

4. Which is the world’s largest land carnivore?

Answer – Polar Bear

5. Who recently took charge as the first Chief Justice of Telangana High Court?

Answer – TB Radhakrishna

Amazon Quiz Time Answers – 4th January

Q1: The unique Chapparam (Chariot) festival 2018 recently commenced in which of the following states?

Ans: Tamil Nadu

Q2: The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Ans: Paleontology

Q3: Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Ans: Mizoram

Q4: What is the name of the organization that serves as the governing body of the Olympics?

Answer: IOC

Q5: Les Demoiselles d’Avignon, Weeping Woman and Guernica are famous paintings by which modern artist?

Answer: Pablo Picasso

Amazon Quiz Time Answers – 31st December

1. Which is the only sea in the world without any coasts?

Answer – Sargasso Sea

2. Along with Spain and France, which is the only other country to have both Atlantic and Mediterranean coastlines?

Answer – Morocco

3. Which of the following superheroes was NOT a founding member of the X-Men?

Answer – Wolverine

4. If you were a cartographer, what would you be studying?

Answer – Maps

5. Which mountain peak is farthest from the center of the Earth?

Answer – Mount Chimbarazo

Amazon Quiz Time Answers – 27th December

Q1. What razor-thin country accounts for more than half of the western coastline of South America?

Answer :Malaysia

Q2. What is the hardest substance in the human body?

Answer :Monaco

Q3. Kalia the Crow, Suppandi and Shikari Shambhu belong to which comic book?

Answer :Black Panther

Q4. Which is the only continent that occupies all four hemispheres?

Answer : Chengila

Q5. The first iron-cased rockets in the world were successfully developed and deployed for military use by _______. Fill in the blanks.

Answer :France

Amazon Quiz Time Answers – 20th December

1. Which of these brands derives its name from the Greek goddess of victory?

Answer – Nike

2. Who developed the theory of evolution in the famous book ‘On the Origin of Species’?

Answer – Charles Darwin

3. Which country has more natural lakes than the rest of the world combined?

Answer – Canada

4. Abraham Lincoln was also an accomplished wrestler, and was honored later by the ‘National Wrestling Hall of Fame’.

Answer – True

5. Which of these countries was the largest producer of sugar in the year 2018?

Answer – Brazil

Amazon Quiz Time Answers – 20th December

Q1.: 15 August 2015 marked the 40th anniversary of which Indian film?

Answer: Sholay

Q2.: Entomology is the name of what field of study?

Answer: Insects

Q3.: Kisan Ghat in Delhi is the memorial ground of which famous leader?

Answer: Chaudhary Charan Singh

Q4.: What is the name of India’s first indigenously built submarine?

Answer: INS Shalki

Q5.: Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court?

Answer:  Attorney General

Amazon Quiz Time Answers – 16th December

1. Which Indi-pop singer’s former name was ‘Sujata’, and is known for her hit pop song ‘Made in India’?

Answer. Alisha Chinai

2. Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?

Answer. Lions

3. In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?

Answer. Trapezium

4. In which ocean is the island of Madagascar located?

Answer. Indian Ocean

5. The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?

Answer. Guwahati

Amazon Quiz Time Answers – 13th December

1. In which country is Mount Vesuvius located?

Answer – Italy

2. What temperature is the same in both Celsius and Fahrenheit scales?

Answer – -40

3. Which of these antagonist characters was created by novelist J.K. Rowling?

Answer – Lord Voldemort

4. What was the real name of Pope John Paul II?

Answer – Karol Józef Wojtyła

5. Yakshagana’ is a traditional theatre form originating from which Indian state?

Answer – Karnataka

Amazon Quiz Time Answers – 10th December

1. In the 2019 ‘live action’ remake of the famous 1994 animated movie ‘Lion King’, which actor will be reprising his original role as Mufasa?

Answer – James Earl Jones

2. What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Answer – Suffragettes

3. Which is the only bird that is able to fly backwards?

Answer – HummingBird

4. India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ is built over which of the following rivers?

Answer – Brahmaputra

5. n which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer – Santorini, Greece

Amazon Pay Quiz Answers – 8th December

1. The collective noun for a group of kittens is a ‘_____ of kittens’. Fill in the blanks.

Answer – Kindle

2. Which country was formerly called Ceylon?

Answer – Sri Lanka

3. Panthera Tigris is the scientific name for which well known animal?

Answer – Tiger

4. In the popular TV show ‘The Simpsons’, what is the name of the beer that is served in the town of Springfield?

Answer – Duff

5. Considered to be the oldest neutral country, which country has not fought in any wars since 1814?

Answer – Sweden

Amazon Pay Quiz Answers – 5th December

Q1.: Historically, did a Grand Slam event ever have to stop play due to extreme heat?

Answer: Yes

Q2.: Which member of the cat family is the only one that cannot retract its claws?

Answer: Cheetah

Q3.: Which country is home to the world’s largest number of wild tigers?

Answer: India

Q4.: Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Answer: Batman

Q5.: Which animal features in the official logo of the World Wildlife Fund?

Answer: The Giant Panda

Amazon Pay Quiz Answers – 3rd December

1. Which is the largest subspecies of the Tiger?

Answer – The Siberian Tiger

2. Which female character from Greek mythology brought evil into the world when her curiosity compelled her to open a magical box?

Answer – Pandora

3. Which of these crawly creature is said to have the highest number of legs – which can go up to 200 pairs?

Answer – Millipede

4. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer – Fusion

5. A crocodile cannot stick out its tongue.

Answer – True

Amazon Pay Quiz Answers – 1st December

1. What is the name of the world’s largest lizard?

Answer – Komodo Dragon

2. What is the name of the first pyramid ever built in Ancient Egypt?

Answer – The Step Pyramid of Djoser

3. Which is the smallest and shallowest ocean in the world?

Answer – The Arctic Ocean

4. Which famous pop singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?

Answer – Lady Gaga

5. Which of these marine mammals is the largest of the dolphin family?

Answer – Killer Whale

Amazon Pay Quiz Answers – 26th November

1. What is the name of the closest large spiral galaxy to our own Milky Way?

Answer – Andromeda

2. True or False – Nintendo was founded in 1889

Answer – True

3. He directed and produced the movie ‘Raja Harishchandra’ – the first full-length Indian feature film, and is known as the father of Indian Cinema. Who is he?

Answer – Dadasaheb Phalke

4. What is the capital of Argentina?

Answer – Beunos Aires

5. Before the introduction of the Euro, which currency did Austria use?

Answer- Schilling

Amazon Pay Quiz Answers – 24th November

1. Regarded as the architect of modern Indian football, he was the Indian football coach and manager of the national team from 1950 until his death in 1963. Who is he?

Answer – Syed Abdul Rahim

2. Who was the republican nominee who ran against Obama in the 2012 U.S. presidential elections?

Answer – Mitt Romney

3. With a population of less than 1000, which is the least populated country in the world?

Answer – Vatican City

4. What currency is shared by Austria, Finland, France and Portugal?

Answer – Euro

5. Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Answer – Mizoram

Amazon Pay Quiz Answers – 21st November

1. Which of these countries does NOT have a standing army?

Answer: Iceland

2. What is the name of the largest dwarf planet in our solar system?

Answer: Pluto

3. In terms of area which is the smallest continent?

Answer: Australia

4. What is the national currency of Albania?

Answer: Lek

5. The folk music form of ‘Lavani’ is associated with which state?

Answer: Maharashtra

Amazon Pay Quiz Answers – 19th November

1. What is the official currency of Afghanistan?

Answer – afghan afghani

2. Who was the first Indian to travel to space?

Answer – Rakesh sharma

3. Which of these is NOT classified as a greenhouse gas?

Answer – Helium

4. What is the official language of Argentina?

Answer – Spanish

5. Which one of these blood-types is called the ‘universal donor type’ because it is compatible with all other blood type?

Answer – O negative

Amazon Pay Quiz Answers – 17th November

1. Where is Fort William located?

Answer – Kolkata

2. What is the world’s longest river?

Answer- Nile

3. Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answer – Pushkar Mela

4. Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Answer- Beethowan

5. Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

Answer – The moon

Amazon Pay Quiz Answers – 12th November

1,In which country were the first Olympic games held?

Answer – Greece
2. In which European city would you find the Acropolis?
Answer – athens, greece
3. Which is the smallest planet in our solar system?
Answer – Mercury
4. Where would you find the prehistoric monument Stonehenge?
Answer – England
5. In which country would you find Chichen Itza, one of the largest Maya cities and likely to have been one of the mythical great cities referred to in the Mesoamerican literature?
Answer – Mexico

Amazon Quiz Time Answers – 10th November

1. In a haze, a stormy haze’ are lyrics to a song by which one of these?

Answer – Coldplay

2. In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer – Santorini, Greece

3. In context to geography, what are ‘Isohyets’?

Answer – Lines on a map showing equal rainfall

4. Which famous hotel, designed to resemble the sail of a ship, stands on an artificial island 280 m from Jumeirah Beach?

Answer –Burj al Arab, Dubai

5. In which country would you find the temple complex Angkor Wat?

Answer – Cambodia

Amazon Quiz Time Answers – 29th October

1. Entomology is the science that studies Insects.

Answer: True

2. Which planet in our solar system has the shortest day?

Answer: Jupiter

3. Which is the first Indian language to be given a Classical Language status?

Answer: Tamil

4. According to Roman mythology, ‘Cloacina’ was the goddess of __.

Answer: Sewers

5. Which Indian personality was recently crowned – ‘Miss Deaf Asia 2018’?

Answer: Nishtha Dudeja

Amazon Quiz Time Answers – 20th October

1.  Which weightlifter recently won India’s first gold medal at 2018 Youth Olympic Games?

Answer – Jeremy lalrinnunga

2. Which of these is the highest sporting honor of the Republic of India?

Answer –Rajiv Gandhi Khel Ratna

3. Which of these is also known as the ‘Steel city of India’?

Answer –Bhilai

4. At 18 years 329 days, who recently became the youngest Indian to score a Test century on debut?

Answer –Prithvi Shaw

5. Who won the Nobel Peace Prize 2018, becoming the first Iraqi to be awarded a Nobel?

Answer –Nadia taha

Amazon Quiz Time Answers – 16th October

  1. How many total squares does a chessboard have?

Answer – 204

2.  Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of _?

Answer – Feet 

3.  Which Indian state is also known as the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

Answer – Arunachal Pradesh

4. Who is also called the ‘Birdman of India’?

Answer – Salim Ali

5. He adapted a lecture at the University of Dhaka on the theory of radiation sent it to Albert Einstein who translated it German, and had it published in ‘Zeitschrift für Physik’. Rabindranath Tagore dedicated his only book on science, ‘Visva–Parichay’ to him. Who is he?

Answer – Satyendra nath bose

Amazon Quiz Time Answers – 1st October

Q1. Who was the founder of the Bose Corporation?

Answer – Amar Bose

Q2. A caterpillar does not stay a caterpillar for its entire life. What does it change into?

Answer – Butterfly or Moth

Q3. What temperature does water boil at?

Answer – 100C

Q4. Where can you find the smallest bone in the human body?

Answer – Ear

Q5.In which year was Microsoft established?

Answer –  1975

Amazon Quiz Time Answers – 28th September:

Q1) Which of these is NOT considered to be a part of ‘Seven Wonders of the Ancient World’?

Answer – Leaning Tower of Ibiza

Q2) Which of these is the fastest animal?

Answer – Peregrine Falcon

Q3) Which place in India holds the Guinness world record for being the wettest place on Earth?

Answer – Mawsynram, Meghalaya

Q4) What tea is named after a British prime minister?

Answer – Earl Grey

Q5) On September 24, 2018 ISRO’s Mars Orbiter mission completed ____ years orbiting around the red planet.

Answer – 4

Amazon Quiz Time Answers – 27th September:

Q1. Which one of the seven sister states hosts the famous Hornbill Festival?

Answer- Nagaland

Q2. Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Answer- Mars

Q3. ___ is the largest moon in our solar system, having a diameter larger than either Mercury or Pluto.

Answer- Ganymede

Q4. Which of these natural phenomenon is also know as the ‘Northern lights’?

Answer- Aurora borealis

Q5. Who was the first woman to fly a plane across the Atlantic ocean?

Answer-Amelia Earhart

Amazon Quiz Time Answers – 24th September:

Q1.In _, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Answer – 1983

Q2. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Answer – The French Revolution

Q3.The Garampani wildlife sanctuary is located in which Indian state?

Answer – Assam

Q4. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alaxander’s general Seleucus Nicator?

Answer –Chandragupta Maurya

Q5. What is the national sport of Japan?

Answer –  Sumo Wrestling

Amazon Quiz Time Answers – 22nd September:

Q1. Ruqaiya Sultan Begum was the wife of which Mughal Ruler?

Answer – Akbar

Q2. Which of these is NOT a style/genre of dance?

Answer – Tin-Tin

Q3. Which is the smallest planet in our solar system?

Answer – Mercury

Q4. Eritrea, which became the 182nd member of the UN, is located in which continent?

Answer – Africa

Q5. Who was the first Indian from the film industry to win an Oscar award?

Answer –  Bhanu Athaiya

Amazon Quiz Time Answers – 17th September:

Q1. What is the ‘bokeh’ effect in photography?

Answer – An aesthetic blur produced in the out of focus parts of an image

Q2. What is the medical term for the feeling you get when you scrape your nails across a chalkboard?

Answer – Haptodysphoria

Q3. If you were hiking the Incan trail you would end up at ___?

Answer – Macchu Picchu

Q4. Where in the human body is the occiput?

Answer – Head

Q5. ‘Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of speech given by which character in the play Julius Caesar, written by William Shakespeare?

Answer – Mark Antony

Amazon Quiz Time Answers – 13th September:

Q1. ‘Malgudi Days’ is a collection of short stories by which of these authors?

Answer – R. K Narayan

Q2.The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’ – an inland delta of five converging rivers. Name this state.

Answer – Punjab

Q3. If you were eating ‘Crème du Barry’, what would you be eating?

Answer – Cauliflower Soup

Q4.Which footwear, apparel and equipment brand is named after the Greek goddess of victory?

Answer – Nike

Q5.Which Indian airport recently announced launching the use of face recognition as boarding pass for passengers by 2019?

Answer –Kempegowda International Airport, Bengaluru

Amazon Quiz Time Answers – 10th September:

Q1. Who was the first president of the USA?

Answer – George Washington

Q2. Eugenics is the study of ___.

Answer – Altering human beings by changing genetics components

Q3. Which invention is associated with the Wright brothers?

Answer – Aero Plane

Q4.  Which famous personality’s autobiography is titled ‘A Moveable Feast’ ?

Answer – Ernest Hemingway

Q5. The Government of India recently provided first-ever financial support to which Indian sport for participation in England?

Answer – Kho kho

Amazon Quiz Time Answers – 6th September:

Q1.The ‘IOWave18’ is a multi-country mock exercise that started on September 4. Which natural calamity response does it simulate?

Answer – Tsunami

Q2. Which continent is also a country?

Answer – Austrailia

Q3. Which planet in our solar system has the shortest day?

Answer- Jupiter

Q4. What is the largest living bird by wingspan?

Answer- The wandering Albatross

Q5. The Government of India recently decided to observe which month as National Nutrition Month across the country to mark the fight against malnutrition?

Answer – September

Amazon Quiz Time Answers – 3rd September:

Q1, The first Indian ‘talkie’ film – a film with dialogues – released in 1931 was ___

Answer – Aalam Ara

Q2. What is the currency of Sweden?

Answer – Krona

Q3. A ‘Torero’ is a term associated with which of these?

Answer –  Bull Fighter

Q4. Which is the largest country in the world in terms of land area?

Answer -Russia

Q5. Which country hosted the 2018 Asian Games?

Answer – Indonesia

Amazon Quiz Time Answers – 30th August :

Q.1.Neeraj Chopra recently created history by becoming the first-ever Indian to win an Asian Games gold medal in which sport?

Answer -Javelin throw

Q2.Freddie Mercury was the lead vocalist of which iconic rock band?

Answer- Queen

Q3. What does the Latin phrase ‘Caveat emptor’ mean?

Answer – Let the Buyer Beware

Q4. The recently announced ____ Mission will be India’s first manned space flight, and is expected to send 3 astronauts into space for seven days. Fill in the blanks.

Answer – Gangayaan

Q5. By what name is Norma Jean Baker more commonly known?

Answer – Marilyn monroe

Amazon Quiz Time Answers – 27th August :

1 – ‘World Mosquito Day’ is celebrated each year on 20th August

Ans – TRUE

2 – Who was the founder of the Bose Corporation?

Ans – Amar Bose

3 – Which state recently signed a pact with Tech Mahindra to establish India’s first Blockchain district?

Ans – Telangana

4 – Who was voted as ‘The most influential woman in history’ in the recent BBC History magazine poll?

Ans – Marie Curie

5 – What kind of animal is the ‘flying fox’?

Ans – Bat

Amazon Quiz Time Answers – 22nd August :

Q1. Which Indian sportsperson clinched India’s first Gold in the currently ongoing 18th Jakarta Asian Games 2018 on August 19?

Answer – Bajrang punia

Q2. The clothing trend exemplified by black clothing, dark makeup, and black-dyed hair is called ___.

Answer – Goth

Q3. Launched in October 2008, Chandrayaan-1 was India’s first lunar probe.

Answer – True

Q4. ‘In a haze, a stormy haze’ are lyrics to a song by which one of these?

Answer – Coldplay

Q5. On which date was the ‘World Photography Day’ observed recently?

Answer –  August 19

Amazon Quiz Time Answers – 19th August :

Q1. Fakhar Zaman, who recently became the fastest player to score 1000 ODI runs, belongs to which country?

Answer – Pakistan

2.Rumtek monastery is located in ____.

Answer – Sikkim

Q3. Who was the first Indian from the film industry to win an Oscar award?

Answer – Bhanu Athaiya

Q4. Nihal Sarin, who recently became the 53rd chess Grandmaster from India and the 12th youngest grandmaster in chess history, belongs to which state?

Answer – Kerala

Q5. Which among these does NOT live under the sea?

Answer – Kalanchoe


More Details of this Quiz:

This Contest will commence on 22 August 2018 from 08:00:01 a.m. (IST) to 22 August 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”)

In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).

Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.

Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.

The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and a total of 1 (one) participant will be selected as winners by a random draw of lots.

The declared winner(s) will be eligible for winning Rs.9,999 as Amazon Pay balance (hereinafter referred to as “Prize(s)”).

Never Miss Loot, Join Telegram Channel-Join Now

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here